Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΔΑΝΙΑΣ 2 - 3
Παράταση στην αγωνία

Σε αγώνα μπαράζ με την Αγγλία θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Σε περιπέτειες μπήκε από χτες η υπόθεση της πρόκρισης της Εθνικής ελπίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά την ήττα που υπέστη στο "Νίκος Γκούμας" από τη Δανία με 2 - 3.

Το αντιπροσωπευτικό μας μπορεί να τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου αφού ευνοήθηκε στην ισοβαθμία με τους Δανούς λόγω της νίκη μας στην Κοπεγχάγη με 3 - 1, αλλά οι 16 βαθμοί που συγκέντρωσε δεν είναι αρκετοί για να δώσουν απευθείας την πρόκριση.

Ετσι η εθνική μας θα αναγκαστεί κατά πάσα πιθανότητα να δώσει αγώνα μπαράζ με την εθνική Αγγλίας προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση.

Από τον "παράδεισο στην κόλαση" θα 'λεγε κανείς ότι βρέθηκαν οι διεθνείς αφού αν και βρέθηκαν να χάνουν με 0 - 1 χάρις στο γκολ που σημείωσε ο Γιάνσεν στο 41' εντούτοις πριν τελειώσει το ημίχρονο ισοφάρισαν με τον Παντελή Κωνσταντινίδη (45').

Στην επανάληψη αν και η Εθνική μας ξεκίνησε δυνατά σημειώνοντας πρώτη γκολ στο 49' με κεφαλιά του Ατζά, εντούτοις στη συνέχεια η απόδοση της ομάδας έπεσε με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί μας να βγουν μπροστά.

Αποτέλεσμα ήταν έξι λεπτά αργότερα οι Δανοί ισοφάρισαν με τον Νίλσεν που είχε μπει σαν αλλαγή και τελικά να πάρουν τη νίκη στο 88' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιέβσεν.

ΕΛΛΑΔΑ: Λυμπερόπουλος, Μαυρογενίδης, Δερμιτζάκης, Κωστούλας, Κουλακιώτης, Μπασινάς, Καραγκούνης (69' Κατσουρής) Ατζας (61' Γκούμας), Κωνσταντινίδης, Κιάσος (70' Λάκης), Στολτίδης.

ΔΑΝΙΑ: Σόρενσεν, Ντεγκν (46' Κροκ), Λάουρσεν, Γκράβερσεν, Γιέβσεν, Σχόγκραρντ, Γιάχλ, Νόλαντ (70' Λάουρσεν), Γιένκιεν (60' Νίλσεν) Γκιόργκισεν, Γκράουλας.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Κόλλιας επισήμανε: "Δε θέλουμε να παίζουμε αμυντικά, αλλά το παιχνίδι των Δανών μας ανάγκασε να το κάνουμε αυτό. Ελπίζω στο μπαράζ να έχω όλους του παίκτες έτοιμους και όχι όπως σήμερα που είχαμε προβλήματα τραυματισμών"."


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ