Τρίτη 14 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Ανατριχιαστική εξέλιξη"

Την κυβέρνηση, η οποία με το δήθεν επιστημονικό πόρισμα Σπράου, προωθεί την αφαίρεση κάθε ίχνους κοινωνικής περίθαλψης και ασφάλισης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: "Καθ' υπαγόρευση της κυβέρνησης Σημίτη, η έκθεση Σπράου προωθεί ένα δήθεν επιστημονικό πόρισμα με το οποίο αφαιρούνται και αυτά ακόμη τα "ψίχουλα" που δίνονται ως κοινωνική ασφάλιση στον ελληνικό λαό. Συρρικνώνεται το όποιο ίχνος κοινωνικής "περίθαλψης" έχει απομείνει. Με γελοία επιχειρήματα προσπαθούν να πείσουν για την αναγκαιότητα των μέτρων. Φθάνουν στο σημείο όπως τον περασμένο αιώνα που τα φόρτωναν όλα στις πολλές γεννήσεις, τώρα να τα φορτώνουν στην υπογεννητικότητα. Πρόκειται για μια "εκσυγχρονιστική" εκδοχή της γνωστής αντιδραστικής μαλθουσιανής θεωρίας.

Μπροστά μας βρίσκεται μια ανατριχιαστική εξέλιξη - αντιγραφή των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ντόπιας πλουτοκρατίας - για τον κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο, για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας. Με την έκθεση αυτή η κυβέρνηση Σημίτη καλλιεργεί το έδαφος για νέα υπερπρονόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, στην πλουτοκρατία. Με κυνικό τρόπο προετοιμάζει την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τη μείωση της κύριας και επικουρικής σύνταξης, την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, του δικαιώματος στις χήρες να παίρνουν τη σύνταξη του συζύγου.

Η δήθεν χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων είναι χρεοκοπία της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτοί που τα υπερχρέωσαν έρχονται δήθεν να τα σώσουν! Οι εργαζόμενοι, οι μισθοσυντήρητοι πλήρωναν και πληρώνουν. Οι βιομήχανοι, οι πλουτοκράτες εισέπρατταν και εισπράττουν.

Οι εργαζόμενοι δεν οφείλουν ούτε δραχμή στα Ταμεία. Τα έχουν χρυσοπληρώσει για δεκαετίες όχι μόνο με τις εισφορές τους, αλλά με τα δισ. των εμμέσων φόρων, με την υπεραξία που καρπώνεται η πλουτοκρατία, με το αίμα και τον μόχθο τους. Ως αντάλλαγμα είχαν εξασφαλίσει απλά μια σχετικά υποφερτή "περίθαλψη" η οποία και αυτή συρρικνώνεται από την αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν αποφασιστική απάντηση, με τον αγώνα, τη δράση τους και την καταδίκη του λεγόμενου "κοινωνικού διαλόγου". Μια μόνο λύση υπάρχει για τη ματαίωση αυτών των επιλογών και την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Η συγκρότηση και ανάπτυξη του λαϊκού μετώπου εργατών, υπαλλήλων, μικρών και μεσαίων αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ