Τρίτη 14 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παναττικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο

Αγωνιστικό προσκλητήριο για την Πέμπτη στις 10 πμ στην Κάνιγγος από τη Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Ακολουθούν περιφερειακές κινητοποιήσεις και κλιμάκωση σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα

Με νέο γύρο κινητοποιήσεων απαντούν οι συνταξιούχοι στην πολιτική της σκληρής λιτότητας και στην επίθεση που ξεδιπλώνεται ενάντια σε ασφαλιστικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Σαν πρώτο βήμα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας διοργανώνει μεθαύριο Πέμπτη 16 Οκτώβρη, παναττικό - πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο, στις 10πμ στην πλατεία Κάνιγγος.Επίσης προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα περιφερειακές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα, ενώ η Συντονιστική καλεί τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στην πανεργατική κινητοποίηση στις 23 Οκτώβρη.

Η Συντονιστική επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, ότι "το τελευταίο διάστημα εντάθηκε η κινδυνολογία και ο πόλεμος νεύρων στους συνταξιούχους και εργαζόμενους για το ασφαλιστικό, από κυβέρνηση, τους διάφορους καλοπληρωμένους τεχνοκράτες Σπράου, Τίνιο και άλλους, καθώς και τις προτάσεις - υποδείξεις των διεθνών αντιδραστικών οικονομικών οργανισμών ΟΟΣΑ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μεγαλοεργοδοσία".

Σημειώνει ότι η κινδυνολογία αυτή έχει σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, ώστε να δεχτούν τα σκληρά μέτρα και υπογραμμίζει πως "γράφτηκαν πολλά για το τι πρέπει να γίνει για τη "σωτηρία" του ασφαλιστικού συστήματος. Οπως αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 για άνδρες - γυναίκες, κατάργηση του θεσμού των βαρέων, επανάκριση των αναπηρικών συντάξεων, αυστηριοποίηση των προϋποθέσεων, συγχώνευση των Ταμείων σε 3-4. Επίσης αύξηση του εργασιακού χρόνου για θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης, υπολογισμό της σύνταξης από πενταετία που είναι σήμερα επί όλου του ασφαλιστικού βίου, κάτι που μειώνει δραστικά τις συντάξεις".

Επισημαίνει ότι άμεσα η κυβέρνηση προχωρεί στη μείωση των επικουρικών συντάξεων, με την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου 2.084 και υπογραμμίζει πως "υπολογίζουμε ότι με αυτό, πάνω από 750.000 συνταξιούχοι θα χάσουν από 6.000 μέχρι 70.000 δραχμές".

Σημειώνει ότι "όλοι αυτοί που κάνουν αυτές τις προτάσεις, αποφεύγουν συστηματικά να πουν τις αιτίες και τι έφταιξε που έφτασαν τα Ταμεία μας σ' αυτή την κατάσταση και φυσικά αρνούνται να κάνουν δεκτές τις προτάσεις τις δικές μας και του συνδικαλιστικού κινήματος". Επισημαίνοντας ότι την ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις με την αντιασφαλιστική πολιτική που ακολούθησαν, τονίζει ότι "απορρίπτουμε την κινδυνολογία" και προειδοποιεί πως οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ