Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΚ ΝΤΟΝΑΛΝΤΣ
Για Σικάγο μέσω Αργεντινής...

Στο δρόμο για τον τελικό και τους Μπουλς, ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει το απρόσμενο εμπόδιο της αργεντίνικης Ατένας Ντε Κόρντοβα

Στο δρόμο για τον αυριανό τελικό του Μακ Ντόναλντς, ο Ολυμπιακός ανέλπιστα θα βρει σήμερα στο δρόμο του την Ατένας Ντε Κόρντοβα (20.00 ΑΝΤ 1). Η πρωταθλήτρια Αργεντινής και Λατινικής Αμερικής, που φέρει στον τίτλο της το όνομα της Αθήνας, έκανε την έκπληξη νικώντας την Μπενετόν Τρεβίζο με 87 - 78. Οι Αργεντίνοι προηγήθηκαν 51 - 41 στο ημίχρονο και είχαν για κορυφαίους σκόρερ τον 32χρονο Οσκαρ Καμπάνα με 23 πόντους και τον 22χρονο σέντερ Φαμπρίτσιο Ομπέρτο με 22. Από τους Ιταλούς ξεχώρισαν ο Ουίλιαμς και ο Μπονόρα που σημείωσαν από 15 πόντους.

Η Ατένας, ως αντίπαλος, θεωρητικά είναι πιο προσιτή από την Τρεβίζο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει να κάνει πλέον με το... άγνωστο. Ο Ιβκοβιτς ακόμα και στη χτεσινή προπόνηση ασχολήθηκε με την ιταλική ομάδα. Στη συνέντευξη που προηγήθηκε, εξέφρασε πάντως την άποψη, ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί με τους παγκόσμιους πρωταθλητές, όπως αποκαλείται ο εκάστοτε πρωταθλητής του ΝΒΑ. "Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα και την ομάδα μου", υπογράμμισε. Ο Σέρβος προπονητής, αλλά και ο Φιλ Τζάκσον αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στον Ντρ. Τάρλατς, τα δικαιώματα του οποίου, όσον αφορά το ΝΒΑ, ανήκουν στους Σικάγο Μπουλς. "Ο Τάρλατς έχει προοπτικές να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ, αλλά έπρεπε το καλοκαίρι να είχε έρθει για προετοιμασία στο Σικάγο" τόνισε ο Αμερικανός. "Ο Τάρλατς είναι πολύ καλός παίκτης και ισάξιος του Ράτζα, έμεινε όμως πίσω εξαιτίας των τραυματισμών του" συμπλήρωσε ο Ιβκοβιτς. Ο σέντερ του Ολυμπιακού θα είναι κανονικά παρών στο σημερινό παιχνίδι με την Ατένας και φυσικά θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σε περίπτωση που το Σάββατο βρεθεί αντίπαλος με τη μελλοντική ομάδα του. Ας μην τολμήσει πάντως να ζητήσει αυτόγραφο από τον Μ. Τζόρνταν. "Δε θα έχω πρόβλημα, απλώς θα υπογράψω με δύο υπέροχα καρφώματα" τόνισε ο Αμερικανός σούπερ σταρ.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, οι Σικάγο Μπουλς θα αντιμετωπίσουν στις 21.30 το νικητή της χτεσινής συνάντησης ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρασίγκ Παρί (το παιχνίδι θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤ1 σε μαγνητοσκόπηση στις 00.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ