Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
"Βόμβα" στο πρωτάθλημα

Το Εφετείο Αθήνας αποφάσισε ανάκληση της τιμωρίας του ΟΦΗ μετά από προσφυγή μετόχων της ΠΑΕ. Αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση η ΕΠΑΕ

Διαιτητής στην αναμέτρηση ΟΦΗ - Ηρακλή "εντός παιδιάς" έχει κληρωθεί ο Βαρούχας. Για τον τόπο τέλεσης του παιχνιδιού όμως, "διαιτητής" από χτες είναι το Εφετείο... Δύο μέτοχοι της κρητικής ΠΑΕ κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης με την οποία η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ τιμώρησε την έδρα τους με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών. Επιμένουν πως το δικαιοδοτικό όργανο έχει συσταθεί παράνομα.

Το Εφετείο έκανε δεκτή την προσφυγή τους και διέταξε ανάκληση της απόφασης. Ετσι κανονικά ο αγώνας πρέπει να διεξαχθεί στο Ηράκλειο. Πάντως το Εφετείο σύμφωνα με τη χτεσινή απόφαση, θα αποφασίσει οριστικά για την προσφυγή των μετόχων του ΟΦΗ την Τρίτη...

Ομως η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να μη δεχτεί αυτή την εξέλιξη, διατηρώντας ως έδρα το Καραϊσκάκη. Σήμερα μάλιστα, εκπρόσωποί της θα ζητήσουν από τον πρόεδρο των Εφετών, ν' ανακαλέσει την... ανάκληση και να δηλώσει η υπηρεσία του αναρμοδιότητα.

Παράλληλα στέλνει τις προσφυγές στην οικεία Πειθαρχική Επιτροπή και ζητάει από την Εκτελεστική της Επιτροπή ν' αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες. Το μπέρδεμα, αλλά και οι απορίες κορυφώνονται καθώς έγκυροι νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πως οι δύο μέτοχοι δεν είχαν δικαίωμα τέτοιας ενέργειας. Βάσει νόμου την εκπροσώπηση της ΠΑΕ έχει μόνο το ΔΣ και κανείς άλλος δε νομιμοποιείται να το κάνει. Σε περίπτωση όμως που προσέφευγε η ίδια η ΠΑΕ στα πολιτικά δικαστήρια τότε η ομάδα θα τιμωρούνταν με υποβιβασμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ