Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ
Αναγκαία η αλλαγή των συσχετισμών

Με ψήφο υπέρ της ΔΑΣ καλούνται να ενισχύσουν τους αγώνες των εργαζομένων της περιοχής οι αντιπρόσωποι

ΒΟΛΟΣ (του ανταποκριτή μας).-

Αρχισαν χτες οι εργασίες του 14ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Βόλου.Στον απολογισμό που παρουσίασε στο Συνέδριο ο πρόεδρος του ΕΚΒ Α. Τυλιγάδας,γίνεται προσπάθεια να δικαιολογηθεί η αδράνεια της πλειοψηφίας της διοίκησης και, στην ουσία, να "βγει λάδι" η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που μετέτρεψε τη Μαγνησία σε "νεκροταφείο" εργοστασίων.

Στα ίδια πλαίσια κινήθηκε και η ομιλία του εκπροσώπου της ΠΑΣΚΕ Γ. Καλατζή,ο οποίος, σε αρκετά σημεία, υπήρξε προκλητικός στη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής.

Εκ μέρους της ΔΑΣ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) μίλησε ο Τ. Τριανταφυλλάκος,ο οποίος κατάγγειλε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί - ακολουθώντας τις επιταγές της "Λευκής Βίβλου" - να ισοπεδώσει τα εργατικά δικαιώματα και τις λαϊκές κατακτήσεις και το ΣΥΝ που συνοδοιπορεί με την κυβερνητική πολιτική. Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η κριτική του συνδικαλιστή προς την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, κατηγορώντας την ότι συμβιβάζεται, συναινεί και υποτάσσεται στην κυβερνητική πολιτική και στη στρατηγική της ΕΕ.

Στάθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί το κλείσιμο δεκάδων μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων στη Μαγνησία και ανέλυσε τις προτάσεις της ΔΑΣ για την αντιμετώπιση - μέσω των αγώνων - των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής. Αναφερόμενος στη δράση της παράταξης στο ΔΣ του ΕΚΒ, το προηγούμενο διάστημα, τόνισε ότι παρά τις μικρές δυνάμεις που διέθετε, αγωνίστηκε για την ενημέρωση των εργαζομένων, την αναβάθμιση των πρωτοβάθμιων σωματείων, την οργανωτική ανασυγκρότηση και το συντονισμό των αγώνων. Υπογράμμισε όμως ότι οι προσπάθειες της ΔΑΣ σκόνταφταν στον αρνητικό συσχετισμό δύναμης.

Τέλος, κάλεσε τους αντιπροσώπους να ενισχύσουν τη ΔΑΣ ώστε από καλύτερες θέσεις να αγωνιστεί για τη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων, για ένα Εργατικό Κέντρο αντάξιο της λαμπρής ιστορίας του εργατικού κινήματος της περιοχής, γνήσιο εκφραστή των συμφερόντων, των ιδανικών κι οραμάτων της εργατικής τάξης.

Στο Συνέδριο χαιρέτισαν οι βουλευτές, Ν. Γκατζής του ΚΚΕ, Ροδούλα Ζήση, Γ. Βούλγαρης, Λ. Τζανής του ΠΑΣΟΚ, ο νομάρχης Π. Σκοτινιώτης,οι δήμαρχοι Βόλου Δ. Πιτσιώρης και Ν. Ιωνίας Σ. Φούσκης και εκπρόσωποι των ΝΕ Μαγνησίας των κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ