Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναστολή στην ΕΚΟ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Η ΕΚΟ έκανε πίσω μπροστά στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων της να αντιπαλέψουν με κάθε τρόπο το κλείσιμο των 4 χημικών μονάδων του Βιομηχανικού Συγκροτήματος που μεθοδεύεται στα πλαίσια της μετοχοποίησης του Ομίλου της ΔΕΠ. Οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, αφού προηγουμένως η εταιρία ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης να κλείσει τις μονάδες και ανακοίνωσε ότι θα συστήσει επιτροπή για να μελετήσει την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητάς τους. Παράλληλα η διοίκηση της εταιρίας υποσχέθηκε πως θα ικανοποιήσει και το αίτημα για νέο εσωτερικό κανονισμό εργασίας.

Συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του Σωματείου πραγματοποίησε χτες ο Γιάννης Κατσαρός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος ανέπτυξε για άλλη μια φορά τη θέση του Κόμματος για της στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις του κράτους, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο στη μετοχοποίησή τους και το σταδιακό έλεγχό τους από ιδιώτες.

Τέλος, ο Γ. Κατσαρός δήλωσε ότι υπάρχουν περιθώρια να μην κλείσουν τα 4 εργοστάσια του συγκροτήματος, αρκεί οι εργαζόμενοι να αντισταθούν αποφασιστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ