Κυριακή 19 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Επιχείρηση "ανακαίνισης" της αντιλαϊκής πολιτικής

Με εξόχως παλαιοκομματικές μεθόδους ο εκσυγχρονιστής πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, επιχειρεί να εξωραϊσει το αντιλαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησή του κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας. Μετά την επιτυχία του να εξαφανίσει ...τη λιτότητα - "όσοι μιλούν για λιτότητα δεν περιγράφουν την πραγματικότητα", αποφάνθηκε - και των θυσιών που έχουν αποτελέσματα, εννοείται στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών, ο πρωθυπουργός πιάνει το ψαλίδι και επιδίδεται στο θεάρεστο έργο των εγκαινίων. Εγκαίνια, όπως αυτό χτες της 5ης λιγνιτικής μονάδας του ατμοηλεκτρικού σταθμού Αγ. Δημητρίου στην Κοζάνη, για την προετοιμασία των οποίων διασπαθίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια. Την ίδια στιγμή που δεν καλύπτονται στοιχειώδεις ανάγκες για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων στη μονάδα της ΔΕΗ.

Την επιχείρηση "ανακαίνισης και βιτρίνας", καταγγέλλει το περιφερειακό Σωματείο Ενέργειας ΔΕΗ "Σπάρτακος" (ΣΩΠ ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου), με ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνει ότι "σε μια περίοδο που από τους εργαζόμενους γίνονται μεγάλες περικοπές από το μισθό τους (υπερωρίες - Σαββατοκύριακα) και δε διατίθενται κάποια ποσά για τις συντηρήσεις των μηχανημάτων των Μονάδων, να γίνονται από το προσωπικό της ΔΕΗ, διατίθενται τεράστια κονδύλια σε εργολαβίες για ανώφελα έργα βιτρίνας". Με αυτόν τον τρόπο, καταλήγει η ανακοίνωση, θα προχωρήσει η ΔΕΗ στον εκσυγχρονισμό της Επιχείρησης και έτσι θα γίνει η ΔΕΗ ανταγωνιστική;

Δεν μπορούν να "κρυφτούν"

Τις αντιλαϊκές επιδιώξεις της κυβέρνησης στη ΔΕΗ, καταγγέλλει η ΚΟΒ ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου του ΚΚΕ,ενώ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία. Στη σχετική ανακοίνωση της ΚΟΒ αναφέρεται: "Τα εγκαίνια της 5ης Μονάδας του ΑΗΣ ΑΓ. Δημητρίου, από τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη μέσα σε κλίμα ευφορίας, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που, με γρήγορους ρυθμούς και όλα τα μέσα, προσπαθεί να περάσει στους εργαζόμενους την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ διά μέσου των εργολαβιών, των προγραμματικών συμφωνιών, του χτυπήματος του ασφαλιστικού, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο και τη ναρκοθέτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στόχος των παραπάνω είναι να εξασφαλίσει επιπλέον κέρδη στους ισχυρούς και στο μεγάλο κεφάλαιο, ρίχνοντας τα βάρη στους λαϊκούς καταναλωτές και τους μικρομεσαίους. Δεν μπορούμε να μη σταθούμε στις ετοιμασίες των εγκαινίων που αγγίζουν τα όρια της υπερβολής, όταν στοιχειώδεις ανάγκες για την υγιεινή και την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων μένουν εκκρεμείς, ενώ κοστίζουν λίγο μπροστά στις δαπάνες των εργαζομένων.

Είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική τους αυτή εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τους εργαζόμενους και τους Ελληνες. Σας καλούμε σε αντίσταση και πάλη για μια άλλη πολιτική με κέντρο της ανάπτυξης τον άνθρωπο, με το δημόσιο τομέαμοχλό κύριας ανάπτυξης και χτύπημα της δράσης των πολυεθνικών. Συσπείρωση γύρω από τις ταξικές δυνάμεις, σχηματίζοντας μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, αγρότες, μικρομεσαίους κλπ. για την αντιμετώπιση των προβλημάτων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ