Κυριακή 19 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίδειξη απίστευτης υποκρισίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες Σημίτη στη Δυτική Μακεδονία

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στη Δυτική Μακεδονία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια επιχείρηση εμπαιγμού του ελληνικού λαού,υπογραμμίζει, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, το ΚΚΕ και προσθέτει:

Ο πρωθυπουργός, σε μια επίδειξη απίστευτης υποκρισίας, έφτασε στο σημείο να κοροϊδεύει, με ωμό και προκλητικό τρόπο, τους εργαζόμενους, ισχυριζόμενος ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ και ότι αυξάνεται το εισόδημά τους.

Ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις εκθέσεις που υπαγορεύει στον καθηγητή Σπράο, προετοιμάζει το έδαφος για κλιμάκωση της αντιλαϊκής της επίθεσης, παράλληλα, επιχειρεί, με κάλπικες εξαγγελίες για δήθεν επενδύσεις δισεκατομμυρίων και αντιμετώπιση της ανεργίας, να χρυσώσει το χάπι, να ξεγελάσει τους εργαζομένους.

Στις ομιλίες του, ο πρωθυπουργός επανέλαβε απλά τα έργα που γίνονται στη Δυτική Μακεδονία, στα πλαίσια του δεύτερου πακέτου Ντελόρ, ενώ ενέταξε έργα εθνικού επιπέδου, όπως η Εγνατία οδός, σε περιφερειακό επίπεδο, για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να δικαιολογήσει τα 700 δισ. για τα οποία μίλησε. Δεν προχώρησε σε καμιά δέσμευση για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας, που στη Δυτική Μακεδονία ξεπερνά το 17%. Οι αναφορές του για την άρση της απομόνωσης της Δ. Μακεδονίας είναι άνευ αντικειμένου, αφού δεν αναφέρθηκε στην ανάγκη σιδηροδρομικής σύνδεσης της Κοζάνης με Καλαμπάκα και στη χάραξη νέας γραμμής, παράλληλης με την Εγνατία οδό. Απέφυγε να πάρει θέση στην εξυγίανση της ΔΕΗ, ώστε αυτή να αναδειχτεί σε μοχλό ανάπτυξης της Δ. Μακεδονίας και ολόκληρης της χώρας. Αποσιώπησε τη διακοπή του έργου - πολλαπλών χρήσεων - του φράγματος Ιλαρίωνα. Δεν είπε λέξη για τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ και την ανάγκη αποκατάστασης εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, που έχουν μετατραπεί σε σεληνιακό τοπίο από την εξόρυξη του λιγνίτη. Παράλληλα, απέφυγε να πάρει θέση για το οριστικό κλείσιμο της ΑΕΒΑΛ και για το επικείμενο κλείσιμο του ΙΓΜΕ. Την ίδια τακτική- να μη δεσμεύεται σε τίποτα - ακολούθησε ο πρωθυπουργός και όσον αφορά την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει μειώσει τα δάνεια για τους σεισμόπληκτους.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι, όσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή επέλαση του ΠΑΣΟΚ, η ανεργία θα φουντώνει, το βιοτικό επίπεδο της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού θα συρρικνώνεται, ενώ τα υπερκέρδη της πλουτοκρατίας θα πολλαπλασιάζονται.Μόνο μια λύση υπάρχει για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής: Η συγκρότηση και ανάπτυξη του λαϊκού μετώπου εργατών, υπαλλήλων, μικρών και μεσαίων αγροτών, επαγγελματοβιοτεχνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ