Κυριακή 19 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Κορυφώνεται σήμερα στις 9.30 πμ με πορεία από το Δημαρχείο προς το Μνημείο της Ηλεκτρικής, στις 10 πμ με ομιλίες και καταθέσεις στεφανιών, το τριήμερο 17 - 18 - 19/10/1997 εκδηλώσεων τιμής, για την ιστορική επέτειο της "Μάχης της Ηλεκτρικής", που οργάνωσαν ο Δήμος ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ,τα Παραρτήματα ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ,ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ της ΠΕΑΕΑ και άλλες ΕΑΜογενείς Ενώσεις.
  • Το Παράρτημα ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει, σήμερα στις 11 πμ,εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, για την 54η επέτειο της νικηφόρας μάχης που έδωσε στις 15 - 16 Οκτώβρη 1943 ο ΕΛΑΣ μεταξύ Κερκίνης και Καλαβρύτων, εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής.
  • Το Παράρτημα ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ (Αττικής) της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδήλωση σήμερα στις 10 πμ,στον κινηματογράφο "ΑΣΤΕΡΑ" (Ασκληπιού 10, Ν. Ιωνία), για να τιμήσει τα 56χρονα της ίδρυσης του ΕΑΜ.
  • Το Παράρτημα ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΣΩΣΤΗ της ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδήλωση σήμερα στις 10.30 πμ,στο χώρο του μνημείου (πίσω από το "Ιντερκοντινένταλ"), για να τιμήσει τους αγωνιστές πατριώτες που έπεσαν στο μπλόκο του Δουργουτιού στις 9 - 8 - 44.
  • Το Παράρτημα ΛΑΜΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί σήμερα στις 11 πμ τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που έχει ανεγείρει στο Νεκροταφείο της Κοινότητας Αγίας Παρασκευής Λαμίας, προς τιμήν των μαχητών του ΕΛΑΣ, που έπεσαν στη μάχη με τους αποχωρούντες Γερμανούς στις 17 - 10 - 1944, παραμονή της απελευθέρωσης της Λαμίας. Καλούνται όλοι οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, ο λαός και η νεολαία να τιμήσουν την εκδήλωση.
  • Το Παράρτημα ΣΥΚΕΩΝ (Θεσσαλονίκης) της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί σήμερα στις 10.30 πμ τα αποκαλυπτήρια μνημείου στο Πάρκο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Συκεών (τόπος εκτελέσεων), προς τιμήν των πεσόντων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και των μαχητών του ΔΣΕ. Η Περιφερειακή Επιτροπή της ΠΕΑΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας καλεί όλους τους αγωνιστές, τους συγγενείς των εκτελεσμένων και τη νεολαία να παρευρεθούν στην εκδήλωση, τιμώντας με την παρουσία τους τους αγωνιστές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ