Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες από τα συνδικάτα για την επιτυχία της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας της Πέμπτης που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Για την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ έχει καλέσει σε πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας.

Στα πλαίσια της απεργίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11πμ στον Πεδίον του Αρεως,ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.Στον Πειραιά η συγκέντρωση έχει καθοριστεί για τις 9.30 το πρωί, μπροστά απ' το Εργατικό Κέντρο.

Στο μεταξύ συνεχίζονται καθημερινά και θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία μέρα οι περιοδείες και οι εξορμήσεις συνδικαλιστών σε χώρους δουλιάς, με στόχο την ενημέρωση και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Κάλεσμα προς τα μέλη του, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων.

Να αποχωρήσει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ από τον "κοινωνικό διάλογο" ζητά με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στου ΚΕΡΑΝΗ και τονίζει πως "μόνο ένας διάλογος μπορεί να υπάρξει, αυτός - που η εργατική τάξη έκανε και κατέκτησε δικαιώματα - του αγώνα και της διεκδίκησης". Την αντίθεσή του στην κυβερνητική προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ιωαννίνων,με ανακοίνωσή της, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και ζητά από τη ΓΣΕΕ να αποχωρήσει τώρα από τον "κοινωνικό διάλογο".

Η Συντονιστική επισημαίνει την απάνθρωπη εξέλιξη που προωθείται από την κυβέρνηση στον τομέα του ασφαλιστικού και σημειώνει ότι "από τη μια έχουμε τη διαβόητη ψευτοεπιστημονική έκθεση Σπράου, προπομπού στην κόλαση των συνταξιούχων και απ' την άλλη την απλοχεριά στα υπερκέρδη των πλουτοκρατών". Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθηνών επισημαίνει ότι "με τη δημιοσιοποιηθείσα έκθεση Σπράου διαφαίνεται η πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει όλες τις κοινωνικοασφαλιστικές κατακτήσεις". Τονίζει ότι για να αποκρουστεί η επίθεση χρειάζονται κοινοί, σκληροί και ασίγαστοι αγώνες εργαζομένων και συνταξιούχων και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης. Επίσης ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας με ανακοίνωσή του καλεί στην προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως. Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου καταγγέλλει την επίθεση της κυβέρνησης ενάντια σε συνταξιούχους και εργαζομένους και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 9.30πμ στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

Στον Εβρο

Την άρνηση του προέδρου και της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εβρου να μιλήσει εκπρόσωπός της στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Απεργιακή Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Εβρου.Η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 10.30πμ μπροστά στο Δημαρχείο,ώστε να απαντήσουν στις προσπάθειες της πλειοψηφίας για φίμωση της "φωνής της εργατιάς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ