Τρίτη 28 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Μεγάλη συγκέντρωση μαύρων γυναικών

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ .-

Σχεδόν ένα εκατομμύριο Αφροαμερικάνες κατέκλυσαν τη Φιλαδέλφεια το περασμένο Σάββατο, παρακολουθώντας παθιασμένες ομιλίες που τις καλούσαν να δημιουργήσουν πολιτική, οικονομική και κοινωνική ενότητα στις κοινότητές τους.

Μιλώντας στο πλήθος, μια από τις οργανώτριες της εκδήλωσης, η Φίλι Σιονέσου, φάνηκε σχεδόν να χάνει τα λόγια της, μπροστά στην ανταπόκριση: "Είναι μια από τις πιο περήφανες μέρες της ζωής μου", είπε.

Η κυριότερη ομιλήτρια, η πρώην σύζυγος του Νέλσον Μαντέλα, Ουίνι Μαντέλα, χαιρέτισε τις "ακούραστες μαχήτριες" Αφροαμερικάνες, οι οποίες πολέμησαν κατά της σκλαβιάς και της αδικίας για αιώνες. "Θα διαδηλώσουμε στον 21ο αιώνα με όλη μας τη δύναμη", είπε.

Η εκδήλωση, που βασίστηκε στο μοντέλο της Διαδήλωσης του Ενός Εκατομμυρίου που έφερε εκατοντάδες χιλιάδες μαύρων ανδρών στην Ουάσιγκτον πριν δυο χρόνια, είχε στόχο να επιδείξει την αλληλεγγύη και ενότητα των γυναικών έναντι προβλημάτων, όπως η ανεπαρκής ιατρική περίθαλψη, η ελλιπής μόρφωση, τα ναρκωτικά και η ανεργία.

Η συγκέντρωση, επίσης, περιέλαβε ένα φόρουμ για θέματα, τα οποία οι μαύροι θεωρούν ότι δεν τυγχάνουν της προσοχής που αξίζουν, όπως οι καταγγελθείσες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η απαίτηση να ερευνηθούν οι κατηγορίες προς τη CIA ότι εμπλέκεται στο εμπόριο ναρκωτικών στις συνοικίες των μαύρων.

Η Χαντιτζά Φάραχαν, σύζυγος του ηγέτη του Ισλάμ Λούις Φάραχαν, η οποία ήταν επίσης ομιλήτρια στην εκδήλωση, σημείωσε πως "ένα έθνος δεν μπορεί να σταθεί πάνω από τις γυναίκες του"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ