Τρίτη 28 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Νίκη της αντιπολίτευσης...

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.- Το κυβερνών κόμμα των "Περονιστών" της Αργεντινής υπέστη την πρώτη του εκλογική ήττα σε δέκα χρόνια την Κυριακή, από ένα νέο συνασπισμό της αντιπολίτευσης, ο οποίος συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος των "ψήφων διαμαρτυρίας" των πολιτών για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον τομέα της εργασίας και της διαφθοράς.

Οπως μετέδωσε, χτες, το CNN, ο Πρόεδρος Κάρλος Μένεμ παραδέχτηκε την ήττα, αφού οι δημοσκοπήσεις κατά την έξοδο των εκλογέων (exit polls) έδωσαν στο κόμμα του μόλις 35% των ψήφων, έναντι του 51% που έλαβε ο Συνασπισμός, μια συμμαχία δυο "κεντροαριστερών" κομμάτων. Τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις αρχικές προβλέψεις: Με 33% των ψήφων καταμετρημένο, τα κόμματα του Συνασπισμού κατείχαν το 48% έναντι 35% των Περονιστών. Το αποτέλεσμα αφαιρεί από την κυβέρνηση την πλειοψηφία της στο Κογκρέσο. Πάντως, οι Περονιστές ελέγχουν ακόμη τη Γερουσία, για τις έδρες της οποίας δεν υπήρξαν εκλογές.

Τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα από ό,τι αναμενόταν βάσει των δημοσκοπήσεων για την κυβέρνηση των Περονιστών. Ο υπουργός Εσωτερικών Κάρλος Κόρατς παραδέχτηκε σε συνέντευξη Τύπου ότι "οι εκλογείς ενίσχυσαν μαζικά την αντιπολίτευση, κι αυτό αποτελεί ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ