Κυριακή 2 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περί ανεργίας

Χωρίς μια φιλολαϊκή πολιτική ουσιαστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης και, κυρίως, ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της ανεργίας, σημειώναμε χτες, με αφορμή τις... ρηξικέλευθες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, περί κάρτας εργασίας και Κέντρων Προώθησης της Απασχόλησης. Το θυμίζουμε, επειδή δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά, στο οκτάμηνο Γενάρη - Αυγούστου η παραγωγή της μεταποίησης σημείωσε οριακή μείωση 0,1%, ενώ τον Αύγουστο μειώθηκε κατά 1,9%. Ο γενικός δείκτης, πάντως, παραμένει σταθερά κάτω από τα επίπεδα της δεκαετίας του '80.

Τα επίσημα κέρδη των βιομηχάνων, όμως, για το 1996 - τα πρώτα στοιχεία δημοσιεύτηκαν πριν λίγες μέρες - κάθε άλλο παρά μειώθηκαν. Για δε τα ανεπίσημα και πραγματικά, ούτε λόγος να γίνεται.

Και όμως, η κυβέρνηση στηρίζει όλες τις ελπίδες της, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, στη... δημιουργική δραστηριότητα της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας". Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται, και για το σκοπό αυτό εφευρίσκει συνεχώς και νέους τρόπους ποικιλόμορφης ενίσχυσής της. Προφανώς, θα εννοεί την... ανεργία, που μαστίζει το χώρο των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ