Κυριακή 2 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απεργίες σε νοσοκομεία - ΙΚΑ

Αναταραχή έφερε στο χώρο της υγείας η πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ο Νοέμβρης μπήκε με απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών στα Δημόσια Νοσοκομεία και τα ιατρεία του ΙΚΑ, αλλά και με διαμαρτυρίες των εργαζομένων στην υγεία. Ειδικότερα:

  • Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει κηρύξει πενθήμερη απεργία, που αρχίζει αύριο, με αίτημα την προώθηση του νέου ιατρικού μισθολογίου, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας.
  • Οι γιατροί στα Νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά, στην τελευταία γενική συνέλευση, αποφάσισαν να κάνουν τρίωρες στάσεις εργασίας (11π.μ. - 2μ.μ. ) από αύριο μέχρι την Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997. Ακόμη, αποφάσισαν αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, συγκρότηση απεργιακής επιτροπής, ενώ τις ώρες της στάσης θα γίνονται γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία. Διεκδικούν την ψήφιση ενός νέου ιατρικού μισθολογίου, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), καθώς και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.
  • Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν αύριο οι γιατροί στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Οι ειδικευόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν στις 29 Οκτώβρη απεργία διαρκείας, διεκδικώντας την ψήφιση στη Βουλή νέου μισθολογίου, σύμφωνα με τις προτάσεις του κλάδου, την οικονομική τους αναβάθμιση και τη διατήρηση και διεύρυνση του δημόσιου συστήματος περίθαλψης.
  • Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν για δεύτερη βδομάδα την πανελλαδική απεργία που ξεκίνησαν στις 27 Οκτώβρη. Διεκδικούν την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών και ένταξή τους στις 4.000 κενές θέσεις, καταβολή των δεδουλευμένων της υπερωριακής απασχόλησης και χορήγηση επιδομάτων ετοιμότητας, ειδικότητας και βιβλιοθήκης.
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκηρύσσει προειδοποιητική πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Νοέμβρη. Ζητά την άμεση ολοκλήρωση των 3.900 προσλήψεων, αύξηση των δαπανών υγείας και πρόνοιας στον προϋπολογισμό και κάλυψη της μισθολογικής απώλειας των εργαζομένων λόγω αυξημένης παρακράτησης φόρου από 1.1.98. Ακόμη, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του ίδιου μήνα.
Νοσοκομείο ΔυτικώνΣυνοικιών

Τετράωρες στάσεις εργασίας (9π.μ. - 1μ.μ. ) τις μέρες μη εφημερίας και να μη γίνονται τακτικά εξωτερικά ιατρεία τις μέρες εφημερίας, αποφάσισαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής. Οι εργαζόμενοι ζητούν να ανασταλεί η ένταξή τους στο νέο σύστημα εφημεριών. Σύμφωνα με το σύστημα εφημεριών στον Πειραιά, το Νοσοκομείο εφημερεύει κάθε τρεις μέρες μέχρι τις 4 μ.μ., μαζί με το Ασκληπιείο Βούλας, το "Μεταξά" - που δέχεται μόνο θωρακοχειρουργικά, νευροχειρουργικά και ογκολογικά περιστατικά - καθώς και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και του "Τζανείου", εναλλάξ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν αύριο οι γιατροί(2003-03-13 00:00:00.0)
Αναβρασμός στα νοσοκομεία(1999-02-16 00:00:00.0)
Αγωνιστική ανατροπή των περικοπών(1998-09-04 00:00:00.0)
Δυναμική διεκδίκηση του μισθολογίου(1997-11-07 00:00:00.0)
Οι κινητοποιήσεις των γιατρών...(1997-11-04 00:00:00.0)
Απεργούν γιατροί του ΙΚΑ και νοσοκομειακοί(1997-10-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ