Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΝΑΠ
Δυναμική διεκδίκηση του μισθολογίου

Αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη αποφάσισε χτες το ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά. Την Πέμπτη θα κάνουν εξάωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά θα διεκδικήσουν με δυναμικό τρόπο την προώθηση ενός νέου ικανοποιητικού ιατρικού μισθολογίου, καθώς άρχισε νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Χτες, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και αποφάσισε την πραγματοποίηση εξάωρης στάσης εργασίας (8π.μ.-2μ.μ.) την Πέμπτη 13 Νοέμβρη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η συγκέντρωση θα γίνει στη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη.Επίσης το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αποφάσισε, μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Στο μεταξύ οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά κάνουν και σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (11π.μ.-2μ.μ.), καθώς και αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, όπως είχαν αποφασίσει στην τελευταία γενική συνέλευση. Σημειώνεται ότι σήμερα, ώρα 1μ.μ., θα γίνει έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, για να επανακαθορίσει τη στάση της μετά τις δύο συναντήσεις που είχε με τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα και τον υφυπουργό Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλθηκε η ανακολουθία της κυβέρνησης, που είχε υποσχεθεί στους νοσοκομειακούς γιατρούς την ψήφιση του νομοσχεδίου μέσα στο 1997. Ωστόσο, στην προχτεσινή συνάντηση που είχε με την ΟΕΝΓΕ, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε στους εκπροσώπους των γιατρών ότι θα γίνουν προσπάθειες να κατατεθεί στη Βουλή το νέο ιατρικό μισθολόγιο στο τέλος του μήνα ή στις αρχές του Δεκέμβρη και ότι το πιθανότερο είναι να ψηφιστεί τους πρώτους μήνες του 1998. Δηλαδή, δε δεσμεύτηκε καν για εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 1.1.1998. Συνεπώς - εκτίμησε η ΕΙΝΑΠ - είναι αμφίβολο αν θα ισχύσει αναδρομικά από το 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ