Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οψιμη "αντιπολίτευση"

Οταν το Οκτώβρη του 1994 πνίγηκαν γειτονιές του Πειραιά από τη νεροποντή που έπεσε στο Λεκανοπέδιο, ο Στ. Λογοθέτης δεν είπε τίποτα για τις ευθύνες της κυβέρνησης. Τότε ήταν ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στις δημοτικές εκλογές. Ενα χρόνο αργότερα, το Δεκέμβρη του 1995, πάλι μια δυνατή βροχή είχε αποτέλεσμα να μετατραπούν σε ποτάμια οι δρόμοι γύρω από το λιμάνι, διότι η ΕΥΔΑΠ δεν είχε φροντίσει να αποφράξει τα φρεάτια. Τότε ο Στ. Λογοθέτης ζήτησε η αρμοδιότητα των αντιπλημμυρικών έργων να περιέλθει στους δήμους. Στην ουσία στήριξε πάλι τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που ήθελε να φορτώσει τους ΟΤΑ με αρμοδιότητες που ανήκουν στην κεντρική διοίκηση.

Χτες ο δήμαρχος Πειραιά κατέστησε αποκλειστικά υπεύθυνους την ΕΥΔΑΠ και το ΥΠΕΧΩΔΕ σε περίπτωση νέας πλημμύρας στον Πειραιά. Η όψιμη αντιπολίτευση δεν οφείλεται στο ότι ξαφνικά ανακάλυψε τις εγκληματικές ευθύνες που πράγματι έχουν η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι οργανισμοί. Η όψιμη αντιπολίτευση του Στ. Λογοθέτη οφείλεται αποκλειστικά στην απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μην τον υποστηρίξει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Στο μεταξύ οι Πειραιώτες είναι όμηροι της... "διένεξης" ΠΑΣΟΚ - Λογοθέτη, αφού δε γίνεται κανένα αντιπλημμυρικό έργο στην πόλη, αν και όλοι ομολογούν ότι περιοχές όπως τα Καμίνια, το Νέο Φάληρο, αλλά και η περιοχή του Λιμανιού είναι περιοχές υψηλού κινδύνου. Αποτέλεσμα αυτής της διαμάχης, που καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των κατοίκων του Πειραιά, είναι ποσά που έχουν εγκριθεί, όπως τα 140 εκατομμύρια προ διετίας για το λιμάνι, να μην αξιοποιούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ