Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χρειάζεται συσπείρωση των δυνάμεων που αγωνίζονται

Συνέντευξη για τα τρία χρόνια από την εκλογή των αιρετών οργάνων

"Η λύση των προβλημάτων του Νομού Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική πολιτική από αυτήν της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, σε μια πολιτική παραγωγικής ανάπτυξης και αναβάθμισης του νομού. Για να πάρει σάρκα και οστά αυτή η πολιτική χρειάζεται η πιο πλατιά συσπείρωση όλων των δυνάμεων που αγωνίζονται καθημερινά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ". Αυτά τόνισε, χτες, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων, από την ανάδειξη της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, Μιχάλης Σπυριδάκης.

"Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Διαψεύδει καθημερινά τις ελπίδες που καλλιέργησαν τα κυβερνητικά στελέχη και βέβαια κι ο νομάρχης. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μ' ευθύνη της πλειοψηφίας και του νομάρχη ανέχεται την πολιτική του φτωχού συγγενή και παραγκωνισμού της από την κυβέρνηση", συνέχισε ο Μιχ. Σπυριδάκης.

Εξήγησε ότι ο νομάρχης και η πλειοψηφία του δε διεκδίκησαν αγωνιστικά δραχμή, δεν ενημέρωσαν και δεν κινητοποίησαν τις τοπικές δυνάμεις και φορείς για να σπάσει η κυβερνητική αδιαφορία για την κατάσταση του νομού και το επίπεδο ζωής του λαού, δεν αντιστάθηκαν καθόλου, αποδεχόμενοι τον ευνουχισμό του νέου αιρετού θεσμού, αδιαφόρησαν για το συγκεντρωτικό πλαίσιο του σχεδίου περιφερειακής συγκρότησης, επικρότησαν τον "Καποδίστρια". Επίσης από συμπαραστάτης του λαού, που θα έπρεπε να είναι η ΝΑ, μετατράπηκε σε όργανο υπονόμευσης των αγώνων και στήριξης των συμφερόντων των ολίγων π. χ. αγροτικές κινητοποιήσεις, κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των νοσοκομειακών γιατρών κλπ.

"Κατανάλωση δυνάμεων και δραστηριότητα υπάρχει απ' τους διοικούντες. Ομως, γίνεται σε λάθος κατεύθυνση και σπαταλιέται όχι για την αναβάθμιση του ρόλου και της αποστολής που πρέπει να αποχτήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αλλά στο αντιδραστικό και αντιλαϊκό ξεστράτισμά της", συμπλήρωσε ο Μιχ. Σπυριδάκης.

"Δεν αρκεί απλά η ομάδα να παίζει. Ο λαός χρειάζεται αγωνιστική ομάδα που να πρωτοπορεί και να δίνει λύσεις στα προβλήματά του, αντί να τα διαιωνίζει και να τα πολλαπλασιάζει. Τέτοια δύναμη, η ίδια η ζωή το αποδείχνει, αποτελεί μόνο η ΝΑΣΘ. Μ' αυτή πρέπει να συμπαραταχτεί ο λαός και όλες οι υγιείς δυνάμεις του και σ' αυτή πρέπει να εμπιστευτεί το τιμόνι της Αυτοδιοίκησης στο νομό", κατέληξε ο επικεφαλής της ΝΑΣ.

Επίσης, με δήλωσή του στην αρχή της συνέντευξης ο Μιχ. Σπυριδάκης τόνισε ότι η παράταξη συμπαραστέκεται στον αγώνα της ΣΕΑ Θεσσαλονίκης κατά του "Καποδίστρια" και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον εργαζόμενο λαό, συνταξιούχους, νοσοκομειακούς γιατρούς κλπ. που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή, ενώ παράλληλα χαιρετίζει το 26ο Συνέδριο του ΕΚΘ. Ακόμη, καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για το αμερικάνικο αποβατικό που καταπλέει αύριο στο Θερμαϊκό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ