Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Ντε φάκτο αναγνώριση "πτυχίων"

Αλλο ένα βήμα προς την ισοτιμία με τα ελληνικά ΑΕΙ των αμερικάνικων και ευρωπαϊκών κέντρων ελευθέρων σπουδών που λειτουργούν ως "παραρτήματα πανεπιστημίων" πραγματοποίησε το ΣΤ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Μάλιστα, στη συγκεκριμένη περίπτωση προσέφυγε απόφοιτη παραρτήματος αμερικανικού "πανεπιστημίου", το οποίο λειτουργεί στη Γενεύη και παρόλο που οι ελβετικές αρχές δεν το αναγνωρίζουν ισότιμο με τα ΑΕΙ της χώρας τους, το ΣΤ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί ισότιμο με τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Η υπόθεση αφορά "πτυχίο" ψυχολογίας. Το ΔΙΚΑΤΣΑ, όπως σε κάθε περίπτωση, είχε ζητήσει πληροφορίες από τις αντίστοιχες ελβετικές αρχές και πήρε την απάντηση ότι δεν αναγνωρίζεται ισότιμο με τα πτυχία των ελβετικών ΑΕΙ γιατί χορηγήθηκε από ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ετσι, αρνήθηκε την αναγνώριση του πτυχίου και παρέπεμψε την ενδιαφερόμενη να εγγραφεί σε αντίστοιχο ελληνικό ΑΕΙ και σε εξάμηνο ανάλογο με το επίπεδο των σπουδών της.

Ωστόσο, το ΣτΕ δικαίωσε την προσφεύγουσα και κάλεσε το ΔΙΚΑΤΣΑ να προχωρήσει στην αντιστοιχία των σπουδών του παραρτήματος του αμερικάνικου κέντρου ελεύθερων σπουδών με τις σπουδές των ελληνικών ΑΕΙ και αν δεν υπάρχουν διαφορές να αναγνωρίσει το πτυχίο της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ