Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αναγκαία η ενίσχυση της "Εργατικής Ενότητας"

Τις θέσεις του συνδυασμού για το επικείμενο συνέδριο του ΕΚΘ ανέπτυξαν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποί του

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Ως ένα σημαντικό βήμα ανάδειξης των προβλημάτων των εργαζομένων, των αιτιών που τα γεννούν και των πολιτικών που τα αναπαράγουν, βλέπει ο συνδυασμός της "Εργατικής Ενότητας" το 26ο Συνέδριο του ΕΚΘ,οι εργασίες του οποίου αρχίζουν την Πέμπτη.

Οπως τόνισε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, ο γραμματέας του ΕΚΘ, Β. Ρέβας,η "Εργατική Ενότητα" θα επιδιώξει στο συνέδριο να αναδειχτεί η γόνιμη αντιπαράθεση των πολιτικών που συγκρούονται σήμερα στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος, των σκοπών που η κάθε μία υπηρετεί, όπως και να αναδειχτεί το συνέδριο σε πηγή σημαντικών αποφάσεων και θέσεων, που θα στηρίξουν την πάλη των εργαζομένων. Επίσης, για να βγουν ενισχυμένες οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις στα όργανα του ΕΚΘ, οι δυνάμεις που εκφράζονται σήμερα από την "Εργατική Ενότητα".

Η "Εργατική Ενότητα", επισήμανε ο Βασ. Ρέβας, κατάγγειλε την απάτη του "κοινωνικού διαλόγου" και άσκησε κριτική στους άλλους συνδυασμούς στο ΕΚΘ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ), που τον στήριξαν. "Οι ηγεσίες των παραπάνω παρατάξεων - σημείωσε - σαν πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης, στήριξαν όλες τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης ("κοινωνικός διάλογος", ΟΚΕ, νόμος για την ανεργία κλπ.). Στήριξαν όλες τις απαράδεκτες Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, οι οποίες σηματοδοτούσαν τη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων. Την ίδια ώρα καταδίκασαν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των πρωτοβάθμιων σωματείων σαν "διασπαστικές" και δε στήριξαν τους αγώνες των εργαζομένων, που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα (ναυτεργάτες, εκπαιδευτικοί, αγρότες κλπ.)", πρόσθεσε ο Βασ. Ρέβας.

Επίσης, μιλώντας στη συνέντευξη ο Σπ. Ράλλης - εκπρόσωπος της ΑΔΕΣ, που συγκροτεί με την ΕΣΑΚ το συνδυασμό της "Εργατικής Ενότητας" - τόνισε ότι η "Εργατική Ενότητα" θα συνεχίσει να παλεύει για ένα ΕΚΘ, που η δράση του θα είναι προσανατολισμένη στην κατεύθυνση της ουσιαστικής στήριξης των αγώνων των συνδικάτων, της ανάδειξης αγωνιστικών πρωτοβουλιών με βάση τα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ