Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΠΡΑΛΟΣ ΑΒΕΜΕ
Απόλυση προέδρου, λόγω "φρονημάτων"!

Σε δράση για την ανάκληση της αυθαίρετης και παράνομης απόλυσης, καλεί η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ

ΛΙΒΑΔΕΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Εντελώς παράνομα, χωρίς καν την παραπομπή του στην επιτροπή του άρθρου 15 του Ν.1264, η εταιρία Ελληνικοί Βωξίται Ελικώνος Γ. Λ. Μπράλος ΑΒΕΜΕ,προχώρησε στις 30 Οκτώβρη στην απόλυση του κομμουνιστή προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου, Λ. Ζάκκα.

Την απαράδεκτη και αντεργατική ενέργεια καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας του ΚΚΕ,η οποία επισημαίνει ότι η ασυδοσία της εταιρίας - ασυδοσία εκμετάλλευσης ανθρώπων και παραγωγικού πλούτου της χώρας - στηρίζεται όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ τελευταία προχώρησε σε συρρίκνωση παραγωγής και προσωπικού.

Η ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ καλεί τους συνδικαλιστικούς φορείς να αντιδράσουν στην παράνομη απόλυση και τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και ενωμένοι να δώσουν τον αγώνα για τη δημιουργία λαϊκού - εργατικού μετώπου, ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοσίας - βιομηχάνων - Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Λ. Ζάκκας,τον οποίο οι εργαζόμενοι εμπιστεύονται με την ψήφο τους στη θέση του προέδρου του σωματείου από το 1986,είναι επίσης μέλος του ΔΣ του ΕΚ Λιβαδειάς της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων, καθώς και μέλος του ΓΣ της ΓΣΕΕ, ενώ ήταν και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Την απαράδεκτη και αντεργατική απόφαση απόλυσης, η εταιρία την αιτιολόγησε επικαλούμενη "έλλειψη θέσης εργασίας" για τον εργαζόμενο συνδικαλιστή, αποκρύπτοντας ότι η δράση του ήταν "ενοχλητική" για τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας ματαιώθηκαν λόγω της στάσης που τήρησε το σωματείο κατά καιρούς. Η σκοπιμότητα της εταιρίας προκύπτει και από το γεγονός ότι θα μπορούσε να απασχολήσει τον συνδικαλιστή σαν οδηγό αυτοκινήτου μεταφοράς προσωπικού, ή στην επιδοτούμενη δραστηριότητα για την αποκατάσταση ζημιών στο περιβάλλον που και η ίδια έχει πράξει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ