Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ερμαια του φανατισμού

Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς με τη στάση ορισμένων ανεγκέφαλων νεαρών του Παναθηναϊκού, που ούτε λίγο ούτε πολύ έστησαν αψίδα... θριάμβου στους παίκτες της Ρεάλ και πιο συγκεκριμένα στον Κροάτη Νταβόρ Σούκερ. Γιατί; Η μεν πρώτη φιλοδώρησε με πέντε γκολ τον αιώνιο "εχθρό" Ολυμπιακό, ο δε παίκτης είναι ο μόνιμος... δήμιος των ερυθρολεύκων από την εποχή που αγωνιζόταν στη Σεβίλλη. Δηλαδή, να χάσει ο Ολυμπιακός σήμερα από τη Ρεάλ για να ικανοποιηθούν ορισμένοι και να την "πληρώσει" γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο που δίνει αγώνα... προαγωγής στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Τέτοιος παραλογισμός έχει εξήγηση άραγε; Νομίζουμε πως ναι. Ολα ξεκινούν από το τυφλό μίσος που διοχετεύουν οι μεγαλοπαράγοντες που έχουν στα χέρια τους τις τύχες του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου. Ολων αυτών που θέλουν τη νεολαία έρμαιο του φανατισμού, κάτω από υποτίθεται... ιδέες τύπου Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και λοιπά...

Αυτά τα παιδιά που πήγαν στο αεροδρόμιο να αποθεώσουν τους Ισπανούς μπορεί και να ήταν τα παιδιά μας. Λοιπόν, ποιος ενδιαφέρεται γι' αυτό το κατρακύλισμα; Πού είναι τα αθλητικά ιδεώδη; Ποιος τα πρεσβεύει σε αυτό τον τόπο; Δυστυχώς αυτό το γεγονός μπορεί να φαίνεται μεμονωμένο, όμως είναι η κορυφή του παγόβουνου. Τα προβλήματα στο σύγχρονο καπιταλιστικό ποδόσφαιρο είναι πολλά και πισωγυρίζουν αυτό το όμορφο λαϊκό άθλημα. Η λύση είναι μία αλλά έχει κόστος. Λαϊκός μαζικός αθλητισμός, ανάπτυξη της περιφέρειας και οργάνωση στις παιδικές ηλικίες. Διαπαιδαγώγηση από τα πρώτα βήματα. Για να προλάβουμε το κακό. Καλύτερη η πρόληψη από τη θεραπεία. Το λένε και οι γιατροί. Κάτι ξέρουν παραπάνω.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ