Τετάρτη 5 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ
Στοίχημα δεκαετίας

Ο Π. Γιαννάκης για την παρουσία της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ. Εύκολη αρχή αλλά δυσκολότερη συνέχεια έβγαλε η κληρωτίδα για την Εθνική ομάδα

Συνήθως για τα αποτελέσματα της κλήρωσης ενδιαφέρονται οι αδύναμοι. Οι ομάδες που έχουν εναποθέσει τη διάκρισή τους στη θεά τύχη. Η Ελλάδα δεν έχει λόγο να φοβάται στο Μουντομπάσκετ. Οχι μόνο γιατί αγωνίζεται στην έδρα της, αλλά και γιατί όπως τόνισε ο προπονητής της Ιταλίας Μπ. Τάνιεβιτς "μια ομάδα που έχει σταθεροποιηθεί στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ χρειάζεται σεβασμό".

Εύκολη αρχή

Η ελληνική ομάδα έτυχε πάντως ιδιαίτερης μεταχείρισης από τη FIBA. Αρχικά τοποθετήθηκε στον όμιλο των ισχυρών και στη συνέχεια κληρώθηκε σε απέναντι όμιλο με την ομάδα των ΗΠΑ, ώστε να μη συναντηθούν μεταξύ τους πριν την προημιτελική φάση.

Στην Α' φάση των αγώνων, η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον Καναδά, την Ιταλία και τη Σενεγάλη. Ομάδες που χρειάζονται σεβασμό, χωρίς όμως και να τρομάζουν. Ο Καναδάς παραμένει μια υπολογίσιμη δύναμη, αλλά είναι άγνωστο αν θα έρθει στην Αθήνα με όλα τα γνωστά του ονόματα. Η Ιταλία, όπως δήλωσε ο Μπ. Τάνιεβιτς, σε σύγκριση με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ισπανίας θα προχωρήσει σε μια μικρή ανανέωση, με στόχο το ευρωπαϊκό του 1999 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000.

Δύσκολη συνέχεια

Η συνέχεια είναι λιγάκι δυσκολότερη. Αντίπαλοι της Ελλάδας, οι τρεις πρώτες ομάδες του Β' ομίλου, δηλαδή, η Γιουγκοσλαβία, η Ρωσία και το Πουέρτο Ρίκο. Οπως σωστά επισήμανε ο Π. Γιαννάκης, "στη Β' φάση θα συναντηθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της Ευρώπης και η δευτεραθλήτρια Αμερικής". Το άσχημο είναι ότι ο δρόμος για τον τελικό ανοίγει μόνο με την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρει στο δρόμο της την ομάδα των ΗΠΑ. Αν τερματίσει τέταρτη, η "ντριμ τιμ" θα την περιμένει στον προημιτελικό, αν καταλάβει μία από τις θέσεις δύο - τρία, στον ημιτελικό.

Ο Π. Γιαννάκης δηλώνει πάντως αισιόδοξος. "Θα είμαστε πανέτοιμοι να δώσουμε και την ψυχή μας σε αυτά τα παιχνίδια. Η αγάπη του κόσμου θα μας δώσει την ώθηση στην προσπάθεια να εδραιωθεί το μπάσκετ για μια ακόμα δεκαετία" υπογράμμισε.

Στον Γ' όμιλο κληρώθηκαν οι ΗΠΑ, η Ν. Κορέα, η Βραζιλία και η Λιθουανία. Στον Δ', η Αυστραλία, η Αργεντινή, η Ισπανία και η Νιγηρία.

Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στην επόμενη φάση, μεταφέροντας όλους τους βαθμούς. Εκεί συγκροτούνται δύο νέοι όμιλοι των έξι ομάδων. Στην προημιτελική φάση όπου οι αγώνες είναι νοκ άουτ, προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Εως τέλος Νοεμβρίου θα καθοριστεί το πρόγραμμα των αγώνων, με γνώμονα τις ανάγκες της τηλεόρασης. Το σίγουρο είναι ότι όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν και στα δύο γήπεδα, ενώ η Ελλάδα και οι ΗΠΑ θα αγωνίζονται εκ περιτροπής στο ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ, με διαφορά τεσσάρων ωρών. Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρόγραμμα, οι ΗΠΑ θα αγωνίζονται στις 18.00 και η Ελλάδα στις 22.00.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πίστη, κόντρα στα προβλήματα (2023-08-26 00:00:00.0)
Στα δύσκολα οι ελληνικές ομάδες (2017-07-12 00:00:00.0)
Σήμερα η κλήρωση των προημιτελικών (2016-03-18 00:00:00.0)
Με το βλέμμα... στο μέλλον (2010-01-19 00:00:00.0)
Χαμόγελα για έναν (2008-02-01 00:00:00.0)
Βατή κλήρωση (2005-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ