Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πιστό στο "ήθος" των επιστολών

Τα όσα "εύοσμα" έρχονται στο προσκήνιο για τις εσωκομματικές καταστάσεις του ΠΑΣΟΚ, με τη διαρροή επιστολών στελεχών του προς τον Α. Παπανδρέου, στις οποίες "καρφώνουν" άλλα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, συνεχίζουν να απασχολούν το κυβερνητικό κόμμα.

Χτες ο Κ. Σημίτης έσπευσε να τηρήσει την επίσημη γραμμή του κόμματος, καλύπτοντας πλήρως τον Κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος φέρεται σε επιστολή του προς τον πρώην πρωθυπουργό να καταγγέλλει τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, την Β. Παπανδρέου, τον Θ. Πάγκαλο, τον Ε. Βενιζέλο κ.ά... Ο Κ. Σκανδαλίδης "είναι δοκιμασμένο στέλεχος... ξέρω τη συμβολή του, ξέρω το έργο του και η οποιαδήποτε επιστολή κυκλοφορεί δεν μπορεί να αμαυρώσει αυτό το έργο", είπε ο Κ. Σημίτης, αφού αρχικά θύμισε ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έχει ισχυριστεί πως η επιστολή είναι πλαστή. Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι θεωρεί "όλα αυτά αστειότητες" και συνέχισε "δε με ενδιαφέρει ποια ή ποιοι οργανώνουν τέτοιου είδους εκστρατείες". Αυτό το "ποια" του πρωθυπουργού εμφανιζόταν από ορισμένους ως έμμεση ενοχοποίηση της Δ. Λιάνη για τις διαρροές των επιστολών. Η τελευταία διατείνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τις διαρροές, αλλά από τη Χαριλάου Τρικούπη σημειώνεται ότι κομμάτια της φερόμενης ως επιστολής Σκανδαλίδη περιλαμβάνονται στο βιβλίο της.

Για το ίδιο θέμα, σε προχτεσινή του συνέντευξη, ο Θ. Πάγκαλος παρουσιάστηκε εξαιρετικά φιλικός προς τον Κ. Σκανδαλίδη, αφήνοντας, όμως, την εικόνα ότι δεν έχει πειστεί και ...πολύ, από τους ισχυρισμούς Σκανδαλίδη πως η επιστολή δεν του ανήκει. Από την πλευρά του, ο Στ. Τζουμάκας έχει, ουσιαστικά, επιβεβαιώσει ότι η δεύτερη επιστολή, με ημερομηνία 1985, που ήρθε στη δημοσιότητα και περιέχει βολές κατά Γιαννόπουλου, Μερκούρη, Κουτσόγιωργα κλπ., είναι δική του.

Τέλος, χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε τι μέλλει γενέσθαι με το περιβόητο αρχείο του Α. Παπανδρέου, από το οποίο φαίνεται ότι επιλέγονται κείμενα προς διαρροή, κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν αναλάβει το έργο της συλλογής του να το εκπληρώσουν και είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτε περισσότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ