Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μετά το "διάλογο", έρχονται οι νόμοι!

Αποκαλυπτικές τοποθετήσεις του υφυπουργού Εργασίας, που για μια φορά ακόμα ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι "να αλλάξει το πρότυπο της απασχόλησης"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

"Ο κοινωνικός διάλογος πέτυχε. Μέσα στο επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα προωθήσει τα 7 σημεία για ψήφιση στη Βουλή, ώστε να γίνουν νόμοι και να προχωρήσει η εφαρμογή τους". Τα παραπάνω αποκαλυπτικά για την όλη σκοπιμότητα της απάτης του "κοινωνικού διαλόγου", ανέφερε χτες το μεσημέρι ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τα προβλήματα απασχόλησης της νεολαίας.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους νέους, ανακοίνωσε ότι σε 15 μέρες ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την επιδοτούμενη στήριξη για την ένταξη στη δουλιά μέσα στην επόμενη τριετία 200.000 (!) νέων ανέργων. Και για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία για τους πραγματικούς στόχους που προωθεί η κυβέρνηση στο όνομα της ανεργίας, επισήμανε ότι ο στόχος είναι να αλλάξει το πρότυπο της απασχόλησης.Αναπτύσσοντας στη συνέχεια το πρότυπο του "απασχολήσιμου" νέου, είπε, μεταξύ άλλων: "Θα φτάσουμε στο σημείο, ο ένας στους τρεις νέους να δουλεύει, ο άλλος να είναι εν δυνάμει απασχολήσιμος και ο τρίτος να περιμένει".

Ο υφυπουργός Εργασίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, σημειώνοντας ότι "είναι πλέον πραγματικότητα και αν η κυβέρνηση πάει να την πολεμήσει, θα προκαλέσει ζημιά στους χιλιάδες εργαζόμενους που έχουν ανάγκη τη δουλιά"!"Αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι η ελαστική απασχόληση, παράλληλα με την ασφάλεια των εργαζομένων",είπε, και κάλεσε τους νέους και τα εργατικά σωματεία να δουν με θετικό μάτι τις προσπάθειες της Γαλλίας και της Ιταλίας για μείωση και διευθέτηση του χρόνου εργασίας...

Τα ίδια ουσιαστικά ανέφερε και στην τοποθέτησή του λίγη ώρα νωρίτερα στο Συνέδριο του ΕΚΘ. Μόνο που μπροστά στους εργαζόμενους δεν ήταν τόσο ωμός. Ισχυρίστηκε, κατά τα άλλα, πως η κυβέρνηση "δε δεσμεύεται" από την έκθεση Σπράου... και σημείωσε πως οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοιχτές για τα Συνδικάτα.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του υφυπουργού Εργασίας ο γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος, δήλωσε: "Η τοποθέτηση του υφυπουργού Εργασίας είναι χαρακτηριστικό ότι είχε και στοιχεία προκλητικότητας, αφού εμφανίστηκε να δίνει υποσχέσεις για τις επικουρικές συντάξεις, όταν είναι γνωστό ότι θα κοπούν, για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης όταν είναι γνωστές οι εκθέσεις Σπράου, και ακόμα για τα ζητήματα της απασχόλησης. Η λύση βρίσκεται στη συνολική αντιπαράθεση με αυτή την πολιτική και με αυτή την κυβέρνηση".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικαιούνται να πανηγυρίζουν (2015-01-10 00:00:00.0)
Κραδαίνει τα ελλείμματα για να τσακίσει δικαιώματα (2010-04-30 00:00:00.0)
Οι ... προσπάθειες Ανδρουλάκη (1999-12-14 00:00:00.0)
"Εθνικό" αντεργατικό σχέδιο (1998-03-28 00:00:00.0)
Εις το όνομα της "ευελιξίας"... (1998-02-20 00:00:00.0)
Πρωτοπαλίκαρο του "εκσυγχρονισμού" (1997-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ