Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΟΤ
"Οχι" στη διάλυση του Οργανισμού

Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στις διευθύνσεις και τις υπηρεσίες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) σε όλη τη χώρα, καταγγέλλοντας την αιφνιδιαστική, όπως τονίζουν, κατάρτιση τροπολογίας, με την οποία διαλύονται οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΤ και μεταφέρονται οι αρμοδιότητες και το προσωπικό τους στις περιφέρειες. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, αναφέρεται στο ψήφισμα που κατέθεσαν στη Βουλή, ο ΕΟΤ θα χάσει τον εθνικό του ρόλο στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης αποκέντρωσης και θα αχρηστευτεί ένα πολύτιμο εργαλείο υλοποίησης τουριστικής πολιτικής. Πραγματική αποκέντρωση, υποστηρίζουν, θα αποτελούσε η ίδρυση σε κάθε διοικητική περιφέρεια μιας αυτοτελούς υπηρεσίας του ΕΟΤ, η οποία θα ασκεί όλες τις αρμοδιότητες του Οργανισμού στην περιφέρεια.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Φεστιβάλ Αθηνών, ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών ΕΟΤ και ο Σύλλογος ΠΥΑ - ΔΥΑ και Βοηθών και Υπαλλήλων Αορίστου Χρόνου, καταγγέλλουν ομόφωνα τη διοίκηση του Οργανισμού γιατί, όπως επισημαίνουν, "εσκεμμένα, με συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις οδηγούν σε χρεοκοπία και διάλυση τον ΕΟΤ".

Συγκεκριμένα καταγγέλλουν ότι η διοίκηση:

  • Παραλείπει για μεγάλο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε σύνταξη του Κανονισμού των Υπηρεσιών του ΕΟΤ.
  • Αρνείται να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις.
  • Προσλαμβάνει και χρησιμοποιεί συμβούλους χωρίς κανένας νόμος να το προβλέπει και επιβαρύνει αδικαιολόγητα τον προϋπολογισμό του ΕΟΤ.
  • Αδιαφορεί για τις μονάδες του ΕΟΤ οδηγώντας τις σε μαρασμό και ολιγωρεί για την είσπραξη των οφειλομένων μισθωμάτων από τους μισθωτές της περιουσίας του.
  • Καταστρατηγεί τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό για να ικανοποιήσει επιλεκτικά απαιτήσεις συγκεκριμένων περιοχών.

Στο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι σε όλες τις υπηρεσίες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού:

  • Καταδικάζουν τις μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας, που "βεβιασμένα και με προχειρότητα κατακερματίζει τον Οργανισμό, οδηγώντας τον σε διάλυση".
  • Ζητούν από τα πολιτικά κόμματα να αποτρέψουν την ψήφιση της τροπολογίας, που στην ουσία διαλύει τον ΕΟΤ και να απαιτήσουν τη συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας με τους εμπλεκόμενους στην τουριστική ανάπτυξη για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ΕΟΤ μετά από επιστημονική έρευνα, μελέτη και διάλογο.
  • Δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν για ένα ισχυρό, ενιαίο, αυτοδύναμο και δημιουργικό ΕΟΤ, που θα εξακολουθήσει να συμβάλει αποτελεσματικά στην τουριστική και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ