Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Νέο αίμα στην Εθνική

Πέντε νέα πρόσωπα στις χτεσινές κλήσεις του Π. Γιαννάκη ενόψει των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ. Εκτός Εθνικής Χριστοδούλου, Παταβούκας, Μπουντούρης

Με νέο αίμα ξεκινάει ο Παναγιώτης Γιαννάκης την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 1997, αλλά και για την τελική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι στην Αθήνα. Πέντε νέα πρόσωπα συγκαταλέγονται μεταξύ των δεκατεσσάρων παικτών που κάλεσε ο ομοσπονδιακός προπονητής να δώσουν το "παρών" στην προπόνηση της Παρασκευής. Πρόκειται για τον Νίκο Βετούλα και τον Βασίλη Σούλη του Απόλλωνα Πάτρας, τον Μιχάλη Κακιούζη και τον Νίκο Χατζή της ΑΕΚ, καθώς και τον Παναγιώτη Λιαδέλη του Αρη. Σε σύγκριση με την ομάδα που είχε αγωνιστεί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ισπανίας, δεν κλήθηκαν ο Κ. Παταβούκας και ο Φ. Χριστοδούλου του Παναθηναϊκού και ο Ν. Μπουντούρης του ΠΑΟΚ. Την ομάδα συμπληρώνουν οι Ν. Οικονόμου, Φρ. Αλβέρτης, Γ. Καλαϊτζής του Παναθηναϊκού, Κορωνιός, Μυριούνης του Περιστερίου, ο Γιαννούλης του ΠΑΟΚ, ο Γ. Σιγάλας της Στεφανέλ Μιλάνο, ο Ευθ. Ρεντζιάς της Μπαρτσελόνα και ο μετέωρος μεταξύ Ολυμπιακού και Μπολόνια, Δ. Παπανικολάου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό δεν υπάρχει εκπροσώπηση στο Εθνικό συγκρότημα. Γηραιότερος όλων είναι ο Αγγ. Κορωνιός του Περιστερίου, ο οποίος είναι μόλις 28 χρόνων, ενώ ενδεικτικό της ανανέωσης στην οποία προχωρεί ο Π. Γιαννάκης, είναι ότι από τους δεκατέσσερις παίκτες, οι δέκα είναι κάτω των είκοσι τριών χρόνων.

Ο Π. Γιαννάκης όπως πάντα δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής. "Θα προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε τα αποτελέσματα με τις προοπτικές. Είμαστε αναγκασμένοι εν μέσω των πολλαπλών συλλογικών υποχρεώσεων των παικτών, να ακολουθήσουμε ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα προετοιμασίας με στόχο τις τρεις νίκες. Παράλληλα όμως, επειδή είναι μια γνήσια ελληνική ομάδα, σε χαλεπούς καιρούς φιλοδοξεί να συγκινήσει και πάλι τον κόσμο, δίνοντάς του την ευκαιρία να απολαύσει το μπάσκετ. Σε κάθε αγώνα είμαστε καλύτεροι και πιο δυνατοί από την προηγούμενη φορά, καθώς αυτοί οι αγώνες ναι μεν εντάσσονται στην προκριματική φάση του "Ευρωμπάσκετ '99", αλλά συνάμα αποτελούν και το εφαλτήριο για το μεγάλο στόχο, τη διάκριση στο... δικό μας Παγκόσμιο Πρωτάθλημα" υπογράμμισε.

Η ελληνική ομάδα στις 26 Νοέμβρη θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία στην Αθήνα. Στις 29 Νοέμβρη θα αγωνιστεί στο Κόζιτσε με τη Σλοβακία και στις 3 Δεκέμβρη θα υποδεχτεί τη Βουλγαρία στη Λαμία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ