Σάββατο 22 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΤΑ
Εξουδετερώσεις και ανακαλύψεις

ΜΑΔΡΙΤΗ.-

Συνεχίζεται το μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων εκ μέρους της ΕΤΑ και του ανθρωποκυνηγητού εκ μέρους της ισπανικής αστυνομίας, που, τις τελευταίες ημέρες, έχει, ιδιαιτέρως, ενταθεί. Την ανακάλυψη ενός κρησφύγετου της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, στη Βιτόρια, ανακοίνωσε, χτες, η ισπανική αστυνομία, μόλις λίγες ώρες μετά την εξουδετέρωση παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη της Μάλαγα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Οπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας, Χουάν Κοτίνο, ανακοίνωσε ότι σε διαμέρισμα της περιοχής της Βιτόρια ανακαλύφθηκαν 70 κιλά εκρηκτικών, πυροκροτητές, δυναμίτης και άλλα εξαρτήματα κατασκευής μικρών βομβών μεγάλης ισχύος, από αυτές που χρησιμοποιεί η ΕΤΑ. Ο Κοτίνο δεν έδωσε πληροφορίες για το πώς η ισπανική αστυνομία έφθασε σε αυτήν την ανακάλυψη, τόνισε, όμως, ότι τα εκρηκτικά φαίνεται ότι είναι μέρος των κλοπιμαίων, πέρσι το Σεπτέμβρη, από γαλλικό εργοστάσιο στην περιοχή της Βρετάνης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, χτες, ειδικοί πυροτεχνουργοί κατάφεραν να εξουδετερώσουν βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο, σε δρόμο της παλιάς πόλης της Μάλαγα. Οι αστυνομικές αρχές, που αποδίδουν την απόπειρα στην ΕΤΑ, απέκλεισαν όλο το τετράγωνο μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Είναι η δεύτερη απόπειρα, μετά από την απόπειρα δολοφονίας, πάλι με παγιδευμένο αυτοκίνητο, κατά του αναπληρωτή γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, στη Μάλαγα, Χοσέ Ασένχο.

Εχουν, ήδη, προηγηθεί σχεδόν καθημερινές βομβιστικές επιθέσεις. Την περασμένη Τετάρτη, 9 άτομα, κυρίως αστυνομικοί, τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Μαδρίτη, το Σάββατο το βράδυ δολοφονήθηκε ένας δημοτικός σύμβουλος στη Μάλαγα, την Κυριακή παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη καταστρέφοντας οδόφραγμα της αστυνομίας στο χωριό Αγκρέντα, στη Βόρεια Ισπανία, τραυματίζοντας ελαφρά ένα άτομο, και την Τετάρτη προκλήθηκαν ελάχιστες υλικές καταστροφές σε μικρό εμπορικό κέντρο της Βιτόρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ