Σάββατο 22 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Καταδικάστηκε για ομιλία που είχε γίνει προ επταετίας!

Μήνυμα αλληλεγγύης προς το Κόμμα Εργασίας της Τουρκίας - ΕΜΕΡ, για τη καταδίκη και φυλάκιση στελέχους του, έστειλε το ΚΚΕ

ΑΓΚΥΡΑ.-

Μήνυμα αλληλεγγύης απέστειλε ο Μπάμπης Αγγουράκης, υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, προς το Κόμμα Εργασίας της Τουρκίας - ΕΜΕΡ μετά τη σύλληψη και καταδίκη σε 13 μήνες φυλάκιση του Μουσταφά Γιαλτσινέρ, υπευθύνου Διεθνών Σχέσεων του ΕΜΕΡ και μέλους του Γενικού Εκτελεστικού του Συμβουλίου.

Ο Γιαλτσινέρ καταδικάστηκε για ομιλία που είχε απευθύνει με τίτλο «Λαοί και Ελευθερίες», συμμετέχοντας σε πάνελ εκδήλωσης του ιδρύματος «Folk Houses», το οποίο ιδρύθηκε το 1930 στη βάση των πολιτικών απόψεων του Κεμάλ Ατατούρκ και δραστηριοποιείται κυρίως σε θέματα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και κοινωνικά. Η ομιλία είχε γίνει πριν από 7 χρόνια και χρησιμοποιήθηκε ως ενοχοποιητικό στοιχείο με βάση το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο αν και έχει στηλιτευτεί και από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις, χρησιμοποιείται, ακόμη, όπως καταγγέλλει το ΕΜΕΡ, για να «κλείνει το στόμα» σε πολιτικούς και διανοούμενους που δεν εκφράζουν συμφέρουσες, για την κυρίαρχη τάξη της Τουρκίας, απόψεις.

Το μήνυμα έχει ως εξής:

«Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την καταδίκη του συντρόφου Μουσταφά Γιαλτσινέρ, Μέλους της ηγεσίας και Υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματός σας, σε 13 μήνες φυλάκιση για δηλώσεις του που είχαν γίνει πριν 7 χρόνια σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σας.

Η συγκεκριμένη καταδίκη για άλλη μια φορά αποδεικνύει πόσο κενές περιεχομένου είναι οι διακηρύξεις και οι δηλώσεις σχετικά με τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας. Η ενέργεια αυτή και πολλές άλλες που ακολούθησαν την απόφαση για παραχώρηση καθεστώτος υποψήφιας χώρας-μέλους της ΕΕ αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της ογκούμενης διαμαρτυρίας και των αγώνων των προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα σας, αναδεικνύει για πολλοστή φορά την πραγματική ταυτότητα των ευρωατλαντικών δομών, ΝΑΤΟ, Συμβούλιο της Ευρώπης κ.ά. των οποίων είναι μέλος και η Τουρκία.

Το Κόμμα μας με τον πιο αποφασιστικό τρόπο καταδικάζει την παραπάνω αντιδημοκρατική απόφαση, και θα συμβάλει στην ανάπτυξη του κινήματος διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης με τον αγώνα σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ