Τετάρτη 26 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης

Γιορτάστηκαν στη Φραγκφούρτη τα 80 χρόνια του ΚΚΕ

Με επιτυχία γιορτάστηκαν στη Φραγκφούρτη από την εκεί ΚΟ του ΚΚΕ, τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος.

Στη γιορταστική εκδήλωση, όπου κύριος ομιλητής ήταν ο Κώστας Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν αντιπρόσωποι του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος,του Κομμουνιστικού Κόμματος των λαών της Ισπανίας και της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας.Από μέρους της ΚΝΕ χαιρέτισε η Γ. Γαβριηλίδου,μέλος του Γραφείου Οργάνωσης της ΚΝΕ στη Γερμανία.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Κώστας Παρασκευάς αναφέρθηκε στην 80χρονη ιστορική πορεία του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι αυτή ήταν μια πορεία γεμάτη με αγώνες και θυσίες για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, για την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική προκοπή της χώρας.

Πολλοί είναι αυτοί, είπε ανάμεσα στα άλλα ο ομιλητής, που αναρωτιούνται - άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι κακοπροαίρετα - πώς άντεξε το Κόμμα μας όλα αυτά τα χρόνια, κόντρα σ' όλους τους διωγμούς και τις θύελλες και στάθηκε όρθιο; Το ΚΚΕ άντεξε, τόνισε, γιατί είναι σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης, γιατί ήταν πάντα μπροστάρης στους αγώνες του λαού μας, απ' όπου αντλεί τη δύναμή του. Εμεινε σταθερά προσηλωμένο στην ιδεολογία του, το μαρξισμό - λενινισμό, πάλεψε και υπερασπίστηκε ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του για τα συμφέροντα του λαού και της χώρας. Επίσης ο Κ. Παρασκευάς, με πειστικά επιχειρήματα, ξεσκέπασε και καυτηρίασε την αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική που ακολούθησαν και ακολουθούν τα κόμματα της άρχουσας τάξης και τα διάφορα "νεοαριστερά" κόμματα - δεκανίκια της πολιτικής αυτής.

Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς, ακολούθησε γλέντι που περιλάμβανε, εκτός των άλλων, μουσικό πρόγραμμα από συγκρότημα παιδιών μεταναστών που τραγούδησαν προοδευτικά, λαϊκά και δημοτικά τραγούδια.

Στη Βουδαπέστη

Στις 24 Νοέμβρη 1997, στη Λέσχη του πολιτιστικού συλλόγου Ελλήνων Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη, με πρωτοβουλία της Επιτροπής του τμήματος Ελλήνων αντιστασιακών της χώρας αυτής, οργανώθηκε εκδήλωση - συγκέντρωση για να τιμήσουν τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Η αίθουσα της Λέσχης γέμισε από ασπρομάλληδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, αλλά και νεότερους που συμμετείχαν στην τιμητική εκδήλωση, οι οποίοι με τον ενθουσιασμό και τα τραγούδια της Αντίστασης δημιούργησαν πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος του τμήματος Κοράνης Λαοκράτης,παιδί αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης - ο πατέρας του σκοτώθηκε στο Γράμμο το 1948 - αναφέρθηκε με λίγα λόγια στη σημασία της ιστορικής επετείου των 80 χρόνων του ΚΚΕ. Μέσα σε μια φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα απάγγειλαν ποιήματα ο Βαγγέλης Μπενάτος (ποίημα του Κωστή Παλαμά) και ο Βασίλης Αγγελίδης (ποίημα του συμπατριώτη του Θανάση Ζιανού που έγραψε για τη γιορτή: "ΚΚΕ - Τρία Κόκκινα Γράμματα"). Η συγκέντρωση έκλεισε με τον ύμνο της Διεθνούς. Την εκδήλωση χαιρέτισε εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας, το οποίο συμμετείχε με αντιπροσωπεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ