Παρασκευή 28 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ
Αποκλεισμοί από τις εκλογές

Επιμένει η κυβέρνηση στο να μη ρυθμίζει με δίκαιο τρόπο το θέμα της διαδικασίας των εκλογών στα Επιμελητήρια. Το θέμα έφερε για μία ακόμα φορά στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου,καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να άρει την άδικη διαδικασία, η οποία οδηγεί σε αποκλεισμούς συνδυασμών. Ο βουλευτής ανέφερε έντεκα τουλάχιστον περιπτώσεις όπου αποκλείστηκαν συνδυασμοί που υποστηρίζονται από τη "Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων". Μάλιστα ανέφερε την ακραία συνέπεια της απαράδεκτης ερμηνείας του σχετικού νόμου στην Αρτα, όπου αποκλείστηκαν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί πλην του φιλοκυβερνητικού.

Το πρόβλημα δημιουργείται επειδή και με το νέο Προεδρικό Διάταγμα πολλές εκλογικές επιτροπές επιμελητηρίων έχουν απορρίψει συνδυασμούς που δεν έχουν έστω και έναν υποψήφιο σε όλα τα τμήματα ενός Επιμελητηρίου.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδης στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι με το νέο Προεδρικό Διάταγμα η κυβέρνηση βελτίωσε την κατάσταση, καθώς αντί για τουλάχιστον πέντε υποψηφίους σε κάθε τμήμα που προέβλεπε η παλιά διάταξη, τώρα ισχύει ότι πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας υποψήφιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ