Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απειλές κατά συνδικαλιστών

Απειλές κατά της ζωής τους δέχτηκαν, μέσω ανώνυμων τηλεφωνημάτων, συνδικαλιστικά στελέχη του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Πειραιά και της Ενωσης Καφεζυθοζαχαροπλαστειών Πειραιά,αν δε σταματήσουν να κάνουν ελέγχους σε διάφορα εστιατόρια και μαγαζιά του Πειραιά!

Τα παραπάνω καταγγέλλουν τα δυο σωματεία με ανοιχτή τους επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης,τον υπουργό Εργασίας,το διευθυντή Αστυνομίας Πειραιά και στους Συνδέσμους Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων.Οπως αναφέρεται στην επιστολή, από τους ελέγχους που έχουν γίνει μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί σωρεία παραβάσεων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Οι ενέργειες των σωματείων κοινοποιήθηκαν σ' όλους τους εργοδότες, ωστόσο μια μερίδα από αυτούς δυσανασχέτησε! Αυτή η μερίδα των εργοδοτών προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους συνδικαλιστές, ζητώντας τους ακόμα και να παραιτηθούν από τις διοικήσεις των σωματείων!

"Είναι ικανοί να βάλουν πληρωμένους μπράβους - όπως μας αναφέρθηκε με ανώνυμα τηλεφωνήματα - και με 300.000 χιλιάδες δραχμές μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε απόπειρες δολοφονίας",τονίζεται στην επιστολή των σωματείων. "Επειδή - συνεχίζουν - γνωρίζουμε το ποιόν μιας μερίδας εργοδοτών, ξέρουμε ότι είναι ικανοί να φτάσουν στην υλοποίηση των παραπάνω απειλών. Γι' αυτό ενημερώνουμε τις παραπάνω υπηρεσίες. Επίσης καλούμε τα εργοδοτικά σωματεία και την πλειοψηφία των εργοδοτών να καταδικάσουν τις ενέργειες ορισμένων συναδέλφων τους". Τέλος, τα σωματεία σημειώνουν στην επιστολή τους ότι οι διοικήσεις τους όχι μόνο δε θα τρομοκρατηθούν, αλλά θα εντείνουν περισσότερο τους ελέγχους, γιατί μόνο η εισφοροδιαφυγή στο ΙΚΑ από τον κλάδο τους στον Πειραιά αγγίζει τα 18 δισεκατομμύρια δραχμές το χρόνο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ