Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φασιστικές επιδόσεις στο ΜΑΚΡΟ

Εργοδοτικοί συνδικαλιστές κλείδωσαν μέλη της "Ενότητας" μέσα στο κατάστημα και χρειάστηκε η παρέμβαση του ΕΚΘ και της Αστυνομίας για να απελευθερωθούν οι όμηροι

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Είδαμε να συμβαίνει και αυτό. Μέλη της διοίκησης του εργοδοτικού σωματείου και άνθρωποι της επιχείρησης του ΜΑΚΡΟ Θεσσαλονίκης, την περασμένη Δευτέρα, κλείδωσαν στην πτέρυγα όπου βρίσκονται τα γραφεία του σωματείου, για δύο και πλέον ώρες, συνδικαλιστές της παράταξης "Ενότητα Εργαζομένων στα ΜΑΚΡΟ"!

Το πρωτοφανές γεγονός συνέβη όταν οι συνδικαλιστές της "Ενότητας" - ενόψει της γενικής συνέλευσης που θα γίνει την Κυριακή 7 Δεκέμβρη - ζήτησαν ενημέρωση για τα οικονομικά του Σωματείου, να υπάρχει πρόσβαση στα γραφεία για όλους τους εργαζόμενους και να ανοίξει ο πίνακας ανακοινώσεων. Η πλειοψηφία της Διοίκησης απάντησε αρνητικά και όταν οι συνδικαλιστές επέμειναν, κάλεσε σε βοήθεια τα στελέχη της επιχείρησης και από κοινού τους κλείδωσαν μέσα στην πτέρυγα, αφού προηγουμένως φρόντισαν να διακόψουν και την ηλεκτροδότηση στο χώρο!

Μετά από παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και την επέμβαση της Αστυνομίας απελευθερώθηκαν οι όμηροι συνδικαλιστές!

Με ανακοίνωσή της η "Ενότητα Εργαζομένων στα ΜΑΚΡΟ" καταγγέλλει τη φασιστική ενέργεια, καθώς και τους εκβιασμούς που ασκούνται στο προσωπικό για να ψηφίσει τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη συνέλευση, απαιτώντας να σταματήσει η παρακώλυση της συνδικαλιστικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ