Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Συλλαλητήριο κατά του προϋπολογισμού

ΛΑΡΙΣΑ (του ανταποκριτή μας). -

Συλλαλητήριο αντίστασης στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό διοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη στις 7μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, η Ομοσπονδία ΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Σε κάλεσμα των φορέων προς τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους αναφέρεται: "Ο κρατικός προϋπολογισμός το 1998 είναι αντιλαϊκός, γιατί συμπιέζει το εισόδημά μας και χειροτερεύειθέση των εργαζομένων μικρομεσαίων της πόλης και του χωριού, μισθωτών - συνταξιούχων - ΕΒΕ - αγροτών.

Με την εισοδηματική πολιτική δεν αντιμετωπίζονται τα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, δεν προδιαγράφεται επενδυτικό κλίμα στην περιοχή και στη χώρα. Με τα παλιά, αλλά και νέα φορολογικά μέτρα, προβλέπονται 10 τρισ. δρχ. φόροι και επιπλέον φορολογικά έσοδα για το 1998 άλλο ένα τρισ. δρχ., τα οποία θα τα σηκώσουν πάλι οι εργαζόμενοι και ο λαός.

Με την εισοδηματική πολιτική το εισόδημα των εργαζομένων στο δημόσιο θα μειωθεί περισσότερο (με προβλεπόμενο πληθωρισμό 3,7% θα δοθούν πραγματικές αυξήσεις 2%, αφού αυτές θα δοθούν στο βασικό μισθό, χωρίς να υπολογίζονται τα επιδόματα).

Η κοινωνική προστασία στήνεται στον τοίχο. Οι λειτουργικές δαπάνες των δημοσίων νοσοκομείων περικόπτονται κατά 25%. Στον τομέα της Πρόνοιας η κοινωνική προστασία μεταβιβάζεται στη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς μεταβίβαση πόρων.

Στην κοινωνική ασφάλιση περικόπτεται η κρατική επιχορήγηση έως 9%, στο ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΑΕ κλπ. Στη γεωργία οι επιδοτήσεις μειώνονται κατά 20%. Στον πολιτισμό τα κονδύλια μένουν στάσιμα στο 0,4%...

Απ' την άλλη πλευρά, το μεγάλο κεφάλαιο κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού, κερδίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη, αφού αξιοποιεί, με τον καλύτερο τρόπο, τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

Πιστεύουμε πως αυτή η κατάσταση μπορεί και πρέπει να ανατραπεί. Είναι ανάγκη το λαϊκό κίνημα να διεκδικήσει μια οικονομική πολιτική, που θα έχει ως βασικό στόχο την πλήρη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και έναν προοδευτικό εκσυγχρονισμό, καθώς και την ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ