Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοφανής πλαστογράφηση συλλογικής σύμβασης

Ο ίδιος ο διαιτητής παραποίησε την απόφαση για τη σύμβαση πλεκτικής! Ο ΟΜΕΔ παραδέχεται την παρανομία, αλλά ουσιαστικά τη συγκαλύπτει

Την πρωτοφανή στα χρονικά παραποίηση της Διαιτητικής Απόφασης για τους εργαζόμενους στην πλεκτική για το '97 - παραποίηση που έγινε μέσα απ' τον ΟΜΕΔ - καταγγέλλει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.Στη Διαιτητική Απόφαση 29/1997 είχε καθοριστεί ότι θα δοθούν στους εργαζόμενους αυξήσεις 3,25% από 1-1-97, ωστόσο από τις πρώτες μέρες που ανακοινώθηκε, κυκλοφορούσαν φήμες για εκτεταμένη παραβίασή της από εργοδότες, ενώ κυκλοφορούσαν στις επιχειρήσεις διάφορα "πρακτικά διαιτησίας", όπου παραποιούνταν η ημερομηνία έναρξης της ισχύος της.

Η Ομοσπονδία κατάγγειλε την παραποίηση και σε έγγραφό της προς το υπουργείο Εργασίας επισήμανε την ανάγκη εφαρμογής της Διαιτητικής Απόφασης και με άλλο έγγραφο προς τον ΟΜΕΔ ζητούσε να της δοθούν επίσημα τα πρακτικά της Διαιτησίας.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας των Αγ. Αναργύρων, ο εκπρόσωπος της επιχείρησης "Δήμητρα" κατέθεσε έγγραφο, όπου ήταν παραποιημένο το σημείο έναρξης ισχύος της Διαιτητικής Απόφασης.

Στις 6 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση για το θέμα με το ΔΣ του ΟΜΕΔ και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, "έκπληκτοι οι εκπρόσωποι της ΟΕΚΙΔΕ πληροφορήθηκαν ότι κυκλοφορούν τρία πλαστά πρακτικά, αλλά συνάντησαν την άρνηση του προέδρου και του ΔΣ του ΟΜΕΔ να πάρει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια. Μάλιστα ο ΟΜΕΔ αρνήθηκε να παραδώσει και πάλι επίσημο αντίγραφο της Διαιτησίας.Αξίζει να σημειωθεί ότι η διευθύντρια του ΟΜΕΔ κ. Βελισαρίου ενώπιον του ΔΣ του ΟΜΕΔ, επισήμανε ότι η "παρέμβαση στα πρακτικά έγινε από τον ίδιο τον διαιτητή κ. Μουρούτη", πράγμα που επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΟΕΚΙΔΕ".

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι ο πρόεδρος του ΟΜΕΔ στην ίδια συνάντηση παραδέχτηκε ότι το αντίγραφο που έχει στα χέρια της η ΟΕΚΙΔΕ είναι το γνήσιο και υπαινίχθηκε ότι τα υπόλοιπα είναι παραποιημένα και αποτελούν αποτέλεσμα αξιόποινης πράξης. Ωστόσο - συνεχίζει - ο ΟΜΕΔ αντί να στείλει τα γνήσια πρακτικά, απέστειλε 3 διαφορετικά, ισχυριζόμενος ότι θεωρεί γνήσιο το ένα, που και σε αυτό είναι παραποιημένη η έναρξη ισχύος!

Μετά τα παραπάνω, η Ομοσπονδία θεωρεί ότι "η Διαιτητική Απόφαση είναι σαφέστατη και πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως. Σημειώθηκε καταφανής και εκτεταμένη παραποίηση πρακτικών που υπογράφονται από τα συμβαλλόμενα στη Διαιτητική Απόφαση μέρη. Πρέπει να διωχτούν ποινικά όσοι εμπλέκονται στην παραπάνω παραποίηση. Στην παραποίηση εμπλέκονται άμεσα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος, ο διαιτητής κ. Μουρούτης και συνολικά ο ΟΜΕΔ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ