Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Στη μάχη για τον εκδημοκρατισμό

Συγκέντρωση σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά, όπου εκδικάζεται αγωγή της ΠΕΜΕΝ κατά του πρόσφατου νόθου, ψευτοσυνεδρίου της ΠΝΟ

Η μάχη για τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος συνεχίζεται. Με υπόμνημά που φέρει προς το παρόν εκατοντάδες υπογραφές, αλλά και με συγκέντρωση σήμερα στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά,οι ναυτεργάτες στέλνουν μήνυμα προς τους εγκάθετους της ΠΝΟ,ότι μπορεί η "παρασυναγωγή", που χαρακτήρισαν 25ο Πανναυτικό Συνέδριο, να τελείωσε, όμως "δεν τελειώσαμε"! Την ώρα αυτή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά θα εκδικάζεται η αίτηση που κατέθεσε η ΠΕΜΕΝ κατά της νομιμότητας του ψευτοσυνεδρίου και ειδικότερα κατά του αυθαίρετου αποκλεισμού εκλεγμένων αντιπροσώπων της.

"Ο αγώνας για τον εκδημοκρατισμό της ΠΝΟ είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλιά, των ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, τις διεκδικήσεις για καλύτερες συνθήκες δουλιάς και αμοιβής των ναυτεργατών, για μια ναυτιλία προς όφελος της οικονομίας της χώρας μας", υπογραμμίζουν με κοινή τους ανακοίνωση η ΠΕΜΕΝ και "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ". Παράλληλα καταγγέλλουν: "Η πραξικοπηματική παρασυναγωγή που οργάνωσαν οι υποταγμένοι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ με τη συμμετοχή των εφοπλιστών, των προέδρων της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, την προκλητική παρέμβαση της αστυνομίας, με επικεφαλής τον διευθυντή της Ασφάλειας Πειραιά, τον αποκλεισμό και τη νόθευση της σύνθεσης των αντιπροσώπων των ναυτεργατών, ολοκληρώθηκε με την "εκλογή" του γενικού γραμματέα Γ. Χαλά και των "αντιπροσώπων" για τη ΓΣΕΕ με υποψήφιους τους συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο ίδιο ψηφοδέλτιο!".

Στο μεταξύ χτες το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αποφάσισε να ανασταλούν οι εργασίες της Εφορευτικής Επιτροπής στην Πανελλήνια Ενωση Μαγείρων,μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε η παράταξη Αγωνιστική Κίνηση Μαγείρων.Η απόφαση αυτή αφήνει έκθετο τον πρόεδρο της Ενωσης Μαγείρων Γιώργο Μαρουλάκη,στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Πειραιά. Ο Γ. Μαρουλάκης παραβιάζοντας το Καταστατικό του σωματείου και αλλοιώνοντας τη θέληση των μαγείρων, ανέλαβε την ευθύνη να εκλεγεί η Εφορευτική Επιτροπή, με το πλειοψηφικό σύστημα και όχι με το σύστημα της απλής αναλογικής, όπως ρητά αναφέρει το Καταστατικό.

Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσας,σημείωσε σχετικά: "Η παραχάραξη της βούλησης των ναυτεργατών, δεν πρόκειται να "ταξιδέψει" για αρκετό διάστημα. Είναι έκθετοι οι εγκάθετοι των εφοπλιστών, συνδικαλιστικά στελέχη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, για τις παράνομες ενέργειές τους. Οι ναυτεργάτες είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν άμεσα τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τη σύγκληση συνεδρίου για την εκλογή τριμελούς επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να τροποποιήσει το Καταστατικό της ΠΝΟ σύμφωνα με το νόμο 1264/82 για την απλή αναλογική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ