Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μήνυμα αγώνα από τη Ζώνη

Απεργία και πορεία χτες. Απαράδεκτη η στάση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας. Με κλιμάκωση των αγώνων προειδοποιούν οι εργαζόμενοι

"Η Ζώνη παλεύει και θα νικήσει"!Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες στην κυβέρνηση οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,οι οποίοι πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, συγκέντρωση και δυναμική πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.Οι απεργοί δήλωσαν αποφασισμένοι ότι με τον αγώνα τους θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, οι οποίες μέχρι σήμερα υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.

Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά,όπου ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου ΠειραιάΙ. Πουντίδης,ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα συναντήσεων με τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς. "Εδώ και δυο χρόνια - τόνισε - η κυβέρνηση έχει αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις, η υλοποίηση των οποίων δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα. Το ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις στέλνοντας σχεδόν κάθε έξι μήνες υπουργούς στον Πειραιά να κάνουν ξανά εξαγγελίες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, δείχνει ότι δεν έχει πρόθεση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Μόνο με τη συσπείρωση και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ρήγματα σ' αυτήν την πολιτική".

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος, ο οποίος κάλεσε τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα. "Είναι ο μοναδικός δρόμος - κατέληξε - για να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση ν' αλλάξει πολιτική. Εχουμε τη δύναμη να το κάνουμε".

"Φτιάχνετε καράβια στη Γερμάνια και μας καταδικάζετε στην ανεργία", "όχι άλλα "θα" από τα υπουργεία, θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία", ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι απεργοί κατά τη διάρκεια της πορείας τους προς το ΥΕΝ. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων μαζί με τον δήμαρχο Περάματος συναντήθηκαν με τον υπουργό Στ. Σουμάκη και κατήγγειλε την αναξιοπιστία και την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους.

Ο Ι. Πουντίδης, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για τη συνάντηση χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του υπουργού και ενδεικτική για τις κυβερνητικές προθέσεις απέναντι στη Ζώνη. Οπως είπε, ειδικότερα στο ζήτημα της κατασκευής και επισκευής του ακτοπλοϊκού στόλου στη Ζώνη, ο υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση περιμένει απάντηση από τους τραπεζίτες, για να προχωρήσει! Στο πλευρό των ανέργων και εργαζόμενων βρέθηκαν ο Δ. Τσουμπρής και ο Π. Ζαφειρόπουλος από την ΠΟΕΜ, αντιπροσωπεία της Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής"Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ",αντιπροσωπεία των συνταξιούχων Μετάλλου και ο Β. Ξένος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρειάζονται δουλιά, όχι «προγράμματα» (2002-06-12 00:00:00.0)
Δεσμεύτηκε για τις «καλές του προθέσεις»! (2000-07-19 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ανέργων για τη Ζώνη (1999-01-21 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στη διάλυση της Ζώνης (1998-02-27 00:00:00.0)
Τα ίδια "θα" και τηλεοπτικά σόου (1997-11-20 00:00:00.0)
ΟΧΙ άλλη κοροϊδία! (1997-02-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ