Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγώνας ενάντια στη διάλυση της Ζώνης

"Θα αναγκαστείτε να δώσετε λύσεις"!Αυτό διαμήνυσαν στην κυβέρνηση χτες οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης,ο Δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος και εκπρόσωποι φορέων που πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και πορεία στα γραφεία του ΟΛΠ.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου ΠειραιάΙ. Πουντίδης, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους τόνισε: "Η κυβέρνηση δίνει τεράστιες ενισχύσεις στους νέους ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων Ελευσίνας, υπονομεύει όμως τη λειτουργία της Ζώνης, παρά τις δεσμεύσεις της. Από την άλλη έχουμε τον ΟΛΠ που θέλει να καταργήσει τον επισκευαστικό χώρο στο Μόλο της ΔΕΗ και να ξεφορτώνει εκεί αυτοκίνητα. Εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια διάλυσης της Ζώνης.

Ο Δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος,αναφέρθηκε στο διυπουργικό όργανο που έχει συσταθεί εδώ και 2,5 χρόνια και από τότε δεν έχει κάνει τίποτα, καθώς και ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, αλλά κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση.

Η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΛΠ κατ' αρχήν κατήγγειλε τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του οργανισμού,ενώ δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι της Ζώνης θα σταθούν στο πλευρό των λιμενεργατών ενάντια σ' αυτήν την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης.Στα ζητήματα που αφορούν τη Ζώνη, καταδικάστηκε η προσπάθεια του ΟΛΠ να καταργήσει χώρο στο Μόλο της ΔΕΗ, καθώς και το γεγονός ότι πάνω από 50 πλοία ξεχειμωνιάζουν στη Ζώνη και στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να έρχονται δουλιές και να φεύγουν επειδή δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ