Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επί ποδός για τα συλλαλητήρια

Με περιοδείες στους χώρους δουλιάς, προετοιμάζονται οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται την ερχόμενη βδομάδα σε Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Βόλο, Αγρίνιο, Ζάκυνθο

Πανεργατικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Πάτρα, Βόλο, Αγρίνιο, Ζάκυνθο,διοργανώνουν την Πέμπτη 5 Μάρτη, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για συντονισμό δράσης, ώστε μαζικά και δυναμικά να αποκρουστεί η σαρωτική επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και να προωθηθούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και περιεχόμενο. Τη σκυτάλη παίρνει την επόμενη μέρα η Λάρισα με πανεργατικό πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο.

Στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας, διοργανώνεται την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος, πανεργατικό - παναθηναϊκό συλλαλητήριο.Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, στελέχη των σωματείων εξορμούν καθημερινά σε χώρους δουλιάς.Στα πλαίσια αυτά, ο Γ. Σκιαδιώτης μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ και η Γ. Δρογκάρη απ' το Συνδικάτο Μετάλλου, επισκέφθηκαν χτες το πρωί το εργοστάσιο κατασκευής επαγγελματικών ψυγείων "Αποστόλου" στο Περιστέρι, όπου εργάζονται περίπου 60 άτομα. Οι συνδικαλιστές μοίρασαν ανακοινώσεις στους εργαζόμενους, καλώντας στο παναθηναϊκό συλλαλητήριο και συζήτησαν μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κάτω απ' το "άγρυπνο βλέμμα" του ίδιου του διευθυντή της επιχείρησης που ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας.

Αγρίνιο

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με χθεσινή ανακοίνωσή του, καλεί εργαζόμενους, άνεργους συνταξιούχους της πόλης να διατρανώσουν την απόφασή τους για περιφρούρηση των κατακτήσεών τους και για τη διεκδίκηση νέων, συμμετέχοντας δυναμικά σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 5 Μάρτη στις 6.30μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας.

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και καλεί τη ΓΣΕΕ να σταματήσει τις υποχωρήσεις και να διεκδικήσει την υπογραφή μονοετούς Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, με 8.000 δρχ. κατώτερο μεροκάματο και 200.000 δρχ. κατώτερο μισθό. Επίσης, καθιέρωση γνήσιας ΑΤΑ, άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, εφαρμογή 35ωρου - 5ήμερου - 7ωρου με βελτίωση αποδοχών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ