Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν σε ΓΚΡΕΪΤ - ATTIK

Σε συμπαράσταση καλεί η "Εργατική Ενότητα". Αλληλεγγύη από τη ΝΑΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(του ανταποκριτή μας).-

Ακαρπες αποβαίνουν οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες των καπνεμπορικών επιχειρήσεων ΑΤΤΙΚ και ΓΚΡΕΪΤ για να κάμψουν το ηθικό των εργαζομένων, που εδώ και 15 μέρες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Η "ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" καλεί τα συνδικάτα να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργάτες της ΑΤΤΙΚ - ΓΚΡΕΪΤ. Επίσης, αναφερόμενη στα επεισόδια που σημειώθηκαν προχτές έξω από το εργοστάσιο, τονίζει: "Στα επεισόδια στο χώρο του εργοστασίου, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, αντί να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, επέλεξε να παίζει το ρόλο του πυροσβέστη. Το ολίσθημά του γίνεται ακόμη βαρύτερο, γιατί, εν αγνοία των οργάνων του ΕΚΘ και των εργαζομένων, πήρε μέρος σε τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, με στόχο να υπογράψουν συμφωνία, με βάση τις υποσχέσεις του Χαρδαλιά και να συμφωνήσουν να λύσουν την επίσχεση".

Επίσης, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Καπνεργατών καλεί τη διοίκηση του ΕΚΘ να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να πάρει θέση, καταγγέλλοντας τη στάση των προέδρων του ΕΚΘ και της Καπνεργατικής Ομοσπονδίας.

Τους συγκεντρωμένους έξω από το εργοστάσιο απεργούς επισκέφθηκε χτες αντιπροσωπεία της ΝΑΣ, με επικεφαλής το νομαρχιακό σύμβουλο Μιχ. Σπυριδάκη και εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους. "Αθλια και εγκληματική είναι η στάση της εργοδοσίας και θα έπρεπε οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, γιατί διαπράττουν κατ' εξακολούθηση έγκλημα σε βάρος αθώων ανθρώπων, που προσφέρουν όλες τις δυνάμεις τους και γνωρίζουν την καταλήστευση του κόπου τους", δήλωσε ο Μιχ. Σπυριδάκης.

Επίσης, σε μήνυμα της ΝΑΣ προς τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης, αναφέρεται ότι η περίπτωση της ΑΤΤΙΚ - ΓΚΡΕΪΤ είναι ένα ακόμη δείγμα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, που, με την "εκσυγχρονιστική" της πρόσοψη, επιβάλλει καθεστώς και εργατικές σχέσεις Μεσαίωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ