Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γ. ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Απάντηση με απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο γγ της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος,σε δήλωσή του μετά τη χθεσινή συνάντηση, επισημαίνει: "Πρόκληση και εμπαιγμό, για την εργατική τάξη, αποτελεί η στάση του ΣΕΒ και της εργοδοσίας συνολικά στη σημερινή τρίτη κατά σειρά συνάντηση ΓΣΕΕ - εργοδοτών για την ΕΓΣΣΕ 1998. Προτείνουν 2,5+1% αύξηση - κοροϊδία. Δηλαδή το σημερινό μεικτό μεροκάματο των 6.195 δρχ. να πάρει αύξηση μεικτή 185 δρχ.!

Με αυτή τους τη στάση κυβέρνηση και βιομήχανοι, εκτός από τη διαφύλαξη των υπερκερδών και την ένταση της εκμετάλλευσης, στοχεύουν ταυτόχρονα να "ξεφτιλίσουν" το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Οσο για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, οφείλει να γνωρίζει ότι δε φτάνει να αποχωρεί απλώς από το τραπέζι του εμπαιγμού, αλλά επιβάλλεται να συνεδριάσουν τα όργανα του κινήματος για να δώσουν στους βιομηχάνους και την κυβέρνηση την πρέπουσα απάντηση.

Εμείς προτείνουμε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 4/3/98 συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ να προχωρήσει στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. Καλούμε ταυτόχρονα την εργατική τάξη σ' όλη την Ελλάδα να δώσει μαχητικό, ταξικό "παρών" στα συλλαλητήρια της Πέμπτης 5 του Μάρτη που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία, απαιτώντας υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων, προβάλλοντας την ανάγκη για 8.000 δρχ. κατώτερο μεροκάματο και 200.000 δρχ. πρώτο μισθό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ