Παρασκευή 27 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαίνεται ο ανταγωνισμός στις θάλασσες

Οι ναυτεργάτες καλούνται να πληρώσουν τη "νύφη" του ανταγωνισμού που έχει ξεσπάσει ενόψει της άρσης του καμποτάζ

"Θα σας διαλύσω"! Αυτό διαμήνυσε στους ναυτεργάτες, αλλά και στους ανταγωνιστές του εφοπλιστές, ο Περικλής Παναγόπουλος,πλοιοκτήτης των SUPERFAST FERRIES,ο οποίος σε μια επίδειξη ισχύος ενόψει της άρσης του καμποτάζ, από προχτές το βράδυ έβαλε το νεότευκτο πλοίο του, SUPERFAST III,στο "παρθενικό" του ταξίδι να "αλωνίσει" το Αιγαίο. Για να κάνει πιο σαφές το μήνυμά του προς τους κυριότερους ανταγωνιστές του, που είναι οι "Μινωικές Γραμμές" και η ΑΝΕΚ,κανόνισε το πλοίο του, προχτές το βράδυ, να ξεκινήσει δυόμισι ώρες περίπου μετά τα πλοία των κρητικών εταιριών, για να φτάσει γρηγορότερα από αυτά στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Τη "νύφη" του ανταγωνισμού μεταξύ των εταιριών θα κληθούν να πληρώσουν οι ναυτεργάτες, των οποίων οι συνθήκες αμοιβής και εργασίας θεωρούνται πλέον "πολυτέλεια" από τους εφοπλιστές.

Επιπλέον απόδειξη του τι πρόκειται να γίνει με την άρση του καμποτάζ, εκτός από την επίδειξη του Π. Παναγόπουλου, αποτελεί και η δήλωση του προέδρου της Ενωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοϊας και προέδρου των "Μινωικών Γραμμών" Παντελή Σφηνιά ότι ενόψει της άρσης του προστατευτισμού, οι μόνες εταιρίες που θα μείνουν είναι η δική του, η ΑΝΕΚ και ο όμιλος "Επιχειρήσεις Αττικής" του Π. Παναγόπουλου, στον οποίο ανήκει η εταιρία SUPERFAST FERRIES! Η δήλωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να παραιτηθούν από τη διοίκηση της Ενωσης οι εφοπλιστές Στρίντζης,Αγαπητός,Αγούδημος και άλλοι.

Από την πλευρά τους οι ναυτεργάτες συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από τις 16 Φλεβάρη. Σταθμός των κινητοποιήσεων θα αποτελέσει η πανναυτεργατική συγκέντρωση που θα γίνει στις 5 Μάρτη στις 11 το πρωί στη συμβολή Ακτής Μιαούλη και 2ας Μεραρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ