Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Σφυγμοί" δισκογραφίας

Δώδεκα τραγούδια, εναρμονισμένα με τον "Αθέατο σφυγμό" μας είναι η καινούρια δισκογραφική πρόταση του Γιάννη Μαρκόπουλου,με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα.Τραγούδια, που αποτείνονται όχι μόνο στην ψυχαγωγική μας διάθεση, αλλά και τη συνείδησή μας. Τους στίχους έξι τραγουδιών υπογράφει ο ποιητής Μανώλης Πρατικάκης, από την ποιητική του συλλογή "Λιβιδώ". Επίσης, περιλαμβάνονται τραγούδια σε ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και στίχους του συνθέτη και του Οδ. Ιωάννου.

  • "Παράλληλη δισκογραφία" είναι ο τίτλος του διπλού δίσκου των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα,μια συλλογή τραγουδιών που όπως δηλώνουν οι δημιουργοί της, "χτίστηκε σιγά - σιγά μέσα στα χρόνια, παράλληλα με τις προσωπικές μας δουλιές". Ο διπλός δίσκος περιλαμβάνει τραγούδια τους, γνωστά κι αγαπημένα, από τη δεκαπεντάχρονη πορεία τους, από το 1982 έως το 1997.
  • "Ψάξε στ' όνειρό μας" η προτροπή και μαζί ο τίτλος της δισκογραφικής κατάθεσης των Θάνου Μικρούτσικου και Λάκη Λαζόπουλου.Μια μουσική ιστορία, που καταγράφει τις πιο φωτισμένες συναντήσεις των δύο δημιουργών στο θέατρο την τελευταία δεκαετία ("Ελλάς κατόπιν αορτής", "Ηταν ένα μικρό καράβι", "Κάτι έχω να σας πω", "Κυριακή των παπουτσιών"). Στο CD περιλαμβάνονται 16 τραγούδια, ερμηνευμένα από τους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Κώστα Θωμαϊδη, Κατερίνα Κούκα, Δημήτρη Μητροπάνο, Γιάννη Μπέζο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Διονύση Τσακνή.
  • "Ερωτες" δυνατοί ή απελπισμένοι, λαϊκοί και λαϊκότροποι μα πάνω απ' όλα"γενναίοι". Είναι η νέα δισκογραφική δουλιά της Μελίνας Κανά με τίτλο"Γενναίοι Ερωτες".Τη μουσική υπογράφει ο Στάμος Σέμσης και τους στίχους ο Μιχάλης Μπουρμπούλης.Συμμετέχει ο Ανδρέας Καρακότας.
  • "Οχι λάθη, πάντα λάθη" είναι ο τίτλος του καινούριου δίσκου των Χειμερινών Κολυμβητών,μια έκδοση διάρκειας 75', στην οποία αποτυπώνεται μεγάλο μέρος της συναυλίας, που είχαν δώσει πριν δύο χρόνια στο Λυκαβηττό. Περιλαμβάνει δέκα τραγούδια από προηγούμενους δίσκους του Αργύρη Μπακιρτζή, καθώς και δέκα ανέκδοτα τραγούδια του, καθώς και τραγούδια των Σταύρου Καραμανώλα, Γιώργου Κατσαρού ("Μάνα μου είμαι φθισικός"), Σταμάτη Χοντρογιάννη και Μάρκου Βαμβακάρη (διασκευή του σμυρναίικου "Τικ - Τακ"). Στο δίσκο συμμετέχει η Μπάντα της Φλώρινας.
  • Μια σύνθεση σιωπής και ήχων: της σιωπής του χρόνου και των "λόγων" της πέτρας στο πέρασμά του. Ο λόγος για το δίσκο "ANA words of stone" (ο λόγος των πετρών) του Γάλλου συνθέτη και ποιητή Kirjuhel (συνθέσεις, ερμηνεία). Πρόκειται για ένα έργο για κέλτικη άρπα και φωνητικά, σε πέντε ενότητες, εμπνευσμένο από τη σιγή των αρχαίων μνημείων του Καρνάκ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ