Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πού καταντήσαμε...

Ερώτηση: Τι ήταν το ΝΑΤΟ και ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε, μέχρι το 1990, που υπήρχε και η Σοβιετική Ενωση;

Απάντηση: Ενας αμυντικός οργανισμός, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες άμυνας των χωρών - μελών στην αντιπαράθεση με τη Σοβιετική Ενωση.

Η ερώτηση είναι δική μας, αλλά η απάντηση ανήκει κατά λέξη στον Κ. Σημίτη. Αυτά είπε - ανάμεσα σε αρκετά άλλα - προχτές στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με τη νέα δομή του ατλαντικού οργανισμού.

Και είμαστε σίγουροι, ότι δεν έκανε λάθος, ούτε του ξέφυγε. Απλώς και μόνο, μίλησε με περισσότερη ειλικρίνεια, απ' όση άλλες φορές ο ίδιος ή άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Η άποψη του πρωθυπουργού είναι ολοκάθαρη. Τόσες δεκαετίες μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο εχθρός της χώρας και του λαού μας ήταν η Σοβιετική Ενωση. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απλώς μας βοηθούσαν και μας εξασφάλιζαν την άμυνά μας έναντι του τρισκατάρατου κόκκινου κινδύνου. Εμείς, όμως, ήμασταν ανεπίδεκτοι... βοήθειας. Γι' αυτό, οι... σύμμαχοι πήραν επιπλέον μέτρα κι έγιναν όλα όσα έγιναν στη δεκαετία του '50 και μετά στη δεκαετία του '60, μέχρι και η εφτάχρονη δικτατορία και η προδοσία της Κύπρου.

Φανταζόμαστε ότι οι Αμερικάνοι θα είναι πλήρως ικανοποιημένοι από τον πρωθυπουργό μας. Το 'χει μάθει "νεράκι" το μάθημά του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ