Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Η αγανάκτηση γίνεται απόφαση για αγώνα

Μαζικά οι εργαζόμενοι πήραν μέρος στην πρώτη συνέλευση του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων

Μαζική, με παλμό και αποφασιστικότητα, ήταν η χτεσινή πρώτη εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Παραρτήματος Εργαζομένων στο νέο αερολιμένα Αθηνών του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας,παρά την απαγόρευση της γερμανικής πολυεθνικής ΧΟΧΤΙΦ,την τρομοκρατία και τις απειλές προς εργαζόμενους που εξαπέλυσε τις προηγούμενες μέρες.

Μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα της συνέλευσης, ο τεράστιος χώρος της καντίνας είχε γεμίσει από εργαζόμενους. Συνεχώς κατέφταναν και άλλοι, μέχρι που δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και αρκετοί παρέμειναν έξω απ' την αίθουσα.

Τη συνέλευση "άνοιξε" ο Α. Παπαδόπουλος,πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Παραρτήματος, ο οποίος σημείωσε: "Εχω εδώ τρία διατάγματα της ΧΟΧΤΙΦ, που μας απαγορεύουν να συζητάμε. Αν νομίζουν πως έτσι θα μας σταματήσουν, κάνουν λάθος και τους το δείξαμε σήμερα". Η φωνή του πνίγηκε σε θύελλα χειροκροτημάτων. Ο συνδικαλιστής καταδίκασε την πολιτική της κυβέρνησης και σημείωσε πως αυτή υπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών, όπως αποδεικνύει και η σκανδαλώδης σύμβαση που υπέγραψε με τη ΧΟΧΤΙΦ. Υπογράμμισε ότι "όταν ακούστηκε ο χαρακτηρισμός "Νταχάου", κάποιοι είπαν πως είναι υπερβολή. Οταν όμως για να περάσεις την πύλη, σου κάνουν τέτοιο έλεγχο σαν να μπαίνεις σε στρατόπεδο, όταν μέσα στο κατακαλόκαιρο δε μας έδιναν πόσιμο νερό, όταν συνάδελφοι δουλεύουν με 5.300 μεροκάματο, όταν παραβιάζεται το ωράριο, τότε τι είναι; Αυτό το βάρβαρο καθεστώς έχει δυο στηρίγματα, την κυβέρνηση και το εργοδοτικό σωματείο". Τόνισε πως στον ενάμιση μήνα ζωής του Παραρτήματος αυτό παρενέβη θετικά σε διάφορα προβλήματα.

"Να πούμε δυνατά ότι εμείς επιλέγουμε το δρόμο της πάλης. Να αποφασίσουμε όλοι μαζί εδώ ότι θα σταματήσουμε τα αντεργατικά σχέδια πολυεθνικής και εργολάβων", κάλεσε ο Δ. Βανδώρος,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Π. Σοφός,γραμματέας του ΕΚΑ και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Συνδικάτων Μετάλλου Αθήνας και Πειραιά και του Σωματείου Ηλεκτρολόγων. Οι εργαζόμενοι εξέλεξαν την Εφορευτική Επιτροπή που θα διεξάγει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη διοίκησης στο Παράρτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ