Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εντός και εκτός των "τειχών"
  • Εκθεση Θεσσαλών δημιουργών εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (6 μ.μ.) στο "Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης" (Σωκράτους 111, Λάρισα). Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη μεταπολεμική γενιά του '50 - '60 και '60 - '70. Είκοσι εννέα καλλιτέχνες (ζωγράφοι και γλύπτες) παρουσιάζουν, μέχρι τις 10 Φλεβάρη, 100 περίπου δημιουργίες τους. Φιλοξενούνται έργα των: Μ. Βατζιά, Ε. Ζέρβα, Χρ. Καρά, Κ. Κοντογιάννη, Θ. Φάμπα, Θ. Ακριβόπουλου, Ν. Γκόλαντα, Γ. Ζιάκα, Κ. Δομπούλα, Β. Θεοχαράκη, Γ. Μιχαηλίδη, Ρ. Τσιτώτα κ.ά.
  • Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου εγκαινιάζεται σήμερα (7 μ.μ.), έκθεση γλυπτικής του Νίκου Σωτηριάδη.Τίτλος της "Προσωπεία - ειδώλια 1997 μ.Χ." και διοργανωτής η ΚΔ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η θεματική ενότητα της έκθεσης αποτελείται από 14 ειδώλια και 10 προσωπεία, σχεδιασμένα από το Ν. Σωτηριάδη και κατασκευασμένα από τον ίδιο και τον Παντελή Σωτηριάδη. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας, ο σίδηρος και το γυαλί και αποτελεί την τελευταία δουλιά του γλύπτη.
  • Με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννηση του Λ. Αραγκόν, η αίθουσα"Σκουφά" (Σκουφά 4) διοργανώνει έκθεση, αφιερωμένη στο ταξίδι του Αραγκόν στην Ελλάδα. Μέχρι τις 15 Δεκέμβρη θα εκτεθούν έργα, σχέδια και χαρακτικά των Τσαρούχη, Φασιανού, Φειδάκη,καθώς και μάσκα του Δ. Φωτόπουλου.
  • Με θέμα: "Δωδεκάνησος 1997 - 50 χρόνια από την ενσωμάτωση", εγκαινιάζεται την Τρίτη (7 μ.μ.), στο Μέγαρο της Βουλής,έκθεση ζωγραφικής και σχεδίου μαθητών δημοτικού της Δωδεκανήσου.
  • Εκθεση φωτογραφίας του Κώστα Κίτσου, με τίτλο "Ασπρόμαυρος κόσμος", φιλοξενείται μέχρι τις 19/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (Τήνου 14α).
  • Εκθεση έργων ατόμων με ειδικές ανάγκες, θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκέμβρη στην Πινακοθήκη Πιερίδη.
  • Αύριο το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Κυδαθηναίων 14) διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με θέμα "Αφιέρωμα στα Χριστούγεννα".Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 το απόγευμα. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 33.12.995.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ