Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΕΜ
Χρήματα μόνο για τους εργατοπατέρες

Με 100 εκατ. δραχμές επιδοτεί η διοίκηση του ΕΤΕΜ το Ταμείο εργατοπατέρων, ενώ η κυβέρνηση αρνείται αυξήσεις στις συντάξεις. Μαχητική συγκέντρωση χτες συνταξιούχων μεταλλεργατών

Μαχητική συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί συνταξιούχοι μεταλλεργάτες - με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιούχων Μετάλλου - απαιτώντας ουσιαστικές αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις τους και διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική διάλυσης του επικουρικού τους Ταμείου (ΕΤΕΜ) που ακολουθεί η κυβέρνηση. Παρότι οι συνταξιούχοι είχαν έγκαιρα ενημερώσει για τη χτεσινή κινητοποίηση, ο υπουργός απουσίαζε...

Η διοίκηση του Επικουρικού Ταμείου Μετάλλου, με προκλητικό τρόπο αποφάσισε κατά πλειοψηφία προχτές, να δώσει σαν πρώτη δόση στο αμαρτωλό Ταμείο των εργατοπατέρων το ποσό των 100 εκατ. δραχμών. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνείται να δώσει αύξηση στις επικουρικές συντάξεις των μεταλλεργατών, προφασιζόμενη ότι το ΕΤΕΜ δεν αντέχει οικονομικά!

Οι συνταξιούχοι μεταλλεργάτες έχουν να πάρουν αύξηση τέσσερα χρόνια στις επικουρικές συντάξεις τους, αν και υπάρχει απόφαση του ταμείου για αύξηση 6.000 δρχ. που αρνείται να εγκρίνει το υπουργείο με την αιτιολογία ότι το ΕΤΕΜ δεν αντέχει οικονομικά.

Στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων στο γραφείο του υπουργού, χαρακτηρίζονται ως ψευδείς και ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί του Ν. Φαρμάκη για οικονομική αδυναμία του ταμείου και τονίζεται ότι στα 32 δισ. δραχμές ανέρχονται τα βεβαιωμένα έσοδα που δεν έχουν εισπραχτεί από τις επιχειρήσεις και στα 40 δισ. δραχμές τα οφειλόμενα έσοδα από ανέλεγκτες επιχειρήσεις.Η Συντονιστική καλεί τον υπουργό να εγκρίνει τις αυξήσεις, προειδοποιώντας πως "ο αγώνας μας θα είναι διαρκής, μέχρι να δικαιωθούμε".Σχετικά με την απόδοση στο ταμείο εργατοπατέρων - με βάση τον μεταξικό νόμο 1114 - 100 εκ. δρχ. (ο πρόεδρος του ΕΤΕΜ είχε εισηγηθεί να δοθούν 151 εκ. δρχ. ) ο Δ. Τσιουμπρής εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ. Σ του ΕΤΕΜ, τόνισε ότι: "Είναι πρόκληση για τους μεταλλεργάτες, ενώ το Ταμείο τους αντιμετωπίζει προβλήματα να τους αρπάζονται τόσο μεγάλα ποσά για το διαφθορείο της κυβέρνησης. Είναι καιρός η "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση να πάψει να βολεύεται σε μεταξικούς νόμους. Είναι καιρός η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ να πάψει το θέατρο και να απαιτήσει πραγματικά την κατάργηση του νόμου αυτού. Οι μεταλλεργάτες πρέπει να καταγγείλουν και την κυβέρνηση και το Δ. Σ του ΕΤΕΜ που δέχτηκε να δοθούν τα χρήματα στους εργατοπατέρες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ