Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Καταψηφίστηκε ο απολογισμός

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων καταψήφισε προχτές τον απολογισμό της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου

Την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων υπέρ των ταξικών, ανέδειξαν προχτές οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ,αφού η Γενική Απολογιστική Συνέλευση καταψήφισε τον απολογισμό δράσης της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου. Τον απολογισμό καταψήφισαν 362 εργαζόμενοι, ενώ το υποστήριξαν οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και ΣΥΝ, με 302 ψήφους υπέρ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ, γιατί "όλο αυτό το διάστημα κινήθηκε στη λογική της συναίνεσης και της υποταγής στην κυβερνητική πολιτική του ξεπουλήματος της ΣΟΦΤΕΞ και έχει σοβαρές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση".Επίσης, επισημαίνει τη διαφωνία της παράταξης για το πρόγραμμα δράσης του '98 που κατέθεσε η πλειοψηφία. Με τη δική της πρόταση, η ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ διεκδικεί την άμεση χρηματοδότηση και την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων και παραμονή της εταιρίας στο δημόσιο. Επίσης, καταδικάζει την πολιτική του ξεπουλήματος, δηλώνει ανυποχώρητη σε κατακτήσεις και δικαιώματα, ζητά να σταματήσει η συρρίκνωση της εταιρίας και η μείωση του προσωπικού. Ακόμα, να μην χαριστεί η Συλλογική Σύμβαση του '97 και η αύξηση να είναι 6,5% με αναδρομικότητα, αλλά και μια ουσιαστική αύξηση στους μισθούς για τη ΣΣ του '98.

Για το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης ο Χ. Κατσούλιας, μέλος του ΔΣ, με δήλωσή του στο "Ρ" επισήμανε ότι "οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν την ανάγκη για την ύπαρξη στο ΔΣ μιας ταξικά προσανατολισμένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, όπου ειδικά σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές, που μεθοδεύεται το ξεπούλημα της επιχείρησης, να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ