Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Προτάσεις για το ΤΕΒΕ

Ενώ το ΤΕΒΕ κατάφερε με μεγάλες δυσκολίες να ξεπεράσει κρίσιμα προβλήματα, στέκεται σήμερα υγιές και βιώσιμο, αλλά παρ' όλ' αυτά ούτε οι όροι ασφάλισης βελτιώθηκαν για τους ασφαλισμένους, ούτε οι συντάξεις. Αυτό τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), καταγγέλλοντας την παραπέρα μείωση της κρατικής επιχορήγησης. Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι αυξάνονται συνεχώς οι εισφορές και επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι, ενώ οι αυξήσεις για συντάξεις υπολείπονται κατά πολύ αυτών των εισφορών και των πραγματικών αναγκών των συνταξιούχων. Από κοντά σ' όλα αυτά, εξακολουθούν να ισχύουν εξοντωτικές επιβαρύνσεις για καθυστερούμενες εισφορές από τους ΕΒΕ που χτυπιούνται από την κρίση στην αγορά, ενώ τα αποθεματικά αντί να διατίθενται για τη βελτίωση των παροχών, δεσμεύονται σε καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας και σε ομόλογα.

Η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει:

  • Αύξηση των συντάξεων με προτεραιότητα στις χαμηλότερες από αυτές. Σταμάτημα της χορήγησης συντάξεων πείνας.
  • Οι αυξήσεις των εισφορών να είναι συνάρτηση της ανάλογης αύξησης της συμμετοχής του κράτους, του πληθωρισμού και των συντάξεων.
  • Δραστική μείωση των τελών καθυστέρησης και ρύθμιση των παλιών χρεών.
  • Εκπόνηση μελέτης για το απαραίτητο ύψος των αποθεματικών ασφαλείας πέραν του οποίου τα αποθεματικά να διατίθενται για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ