Τρίτη 23 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΔΟΕ
Πλήθος παραβατών στη διακίνηση πετρελαίου

Πλήθος φορολογικών παραβάσεων, καθώς και παραβάσεων που συνιστούν λαθρεμπορία στο χώρο του πετρελαίου θέρμανσης, εντοπίστηκε από τα συνεργεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν από την έναρξη της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) 1-11-1997 μέχρι 30-11-1997. Συνολικά στο παραπάνω διάστημα διαπιστώθηκαν 198 περιπτώσεις παραβατών που είτε υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις επειδή δεν εξέδιδαν αποδείξεις λιανικής πώλησης, είτε έκαναν παράνομη χρήση πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν κατά τους ελέγχους, καταγράφηκαν σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία αναφέρεται στις περιπτώσεις παράνομης χρήσης του πετρελαίου θέρμανσης από μη δικαιούχους και συνιστούν παραβάσεις λαθρεμπορίας. Στην κατηγορία αυτή διαπιστώθηκαν 34 περιπτώσεις παραβατών (ξενοδοχεία, αρτοποιεία, αγρότες, βιοτεχνίες, πρατήρια κλπ) που έκαναν παράνομη χρήση πετρελαίου θέρμανσης συνολικής ποσότητας 212.158 λίτρων.

Η δεύτερη κατηγορία αναφέρεται στις περιπτώσεις διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης από πρατήρια χωρίς την έκδοση της απαιτούμενης απόδειξης λιανικής πώλησης και συνιστούν φορολογικές παραβάσεις. Εδώ διαπιστώθηκαν 164 περιπτώσεις πρατηρίων που υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις για παράνομη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, συνολικής ποσότητας 2.318.236 λίτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ